İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

    2012-2013 Akademik yılında eğitim ve öğretime başlayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi İlahiyat Bölümü ilk mezunlarını verirken, fakültenin Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü ise son mezunlarını uğurladı. Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet programında sevinç ve hüzün bir arada yaşanırken, programa Rektör Vekili ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, öğretim üyeleri ve aileler katıldı.

    Mezun öğrencilerden Muhammed Dakesoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, fakülte birincisi olarak mezun olan Kübra Akgün mezun olan öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Akgün, beş yıl boyunca bir aile gibi olduklarını ifade ederek “Bizleri yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan ailelerimize, hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Rabbimiz belirlediğimiz hedeflere ulaşmayı hayırlısı ile nasip etsin.”diye konuştu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği bölümü adına ise bölüm birincisi Ömer Koçak bir konuşma yaptı.

    AİBÜ Rektör vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibraimoğlu “Öğrencilerimiz en mutlu gününü yaşıyor. Beş yıl boyunca uğraştılar, didinler ve mezuniyeti hakkettiler. Bu açıdan bugün onların bayramı. Bayramınız kutlu olsun değerli öğrencilerim” diye konuştu.

    Mezuniyete katılan ailelere Üniversitemizin kurucusu İzzet Baysal ve Üniversite hakkında bilgi veren Mollaibrahimoğlu, “İzzet Baysal’ın hayırları devam ediyor. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bu vesile ile Fakülte binamız ve uygulama camisini yaptıran Ali Ericek ve Erpiliç A.Ş.’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Mollaibrahimoğlu “Üniversitemizde bölümlerimizin devam eden mezuniyet törenleri vesilesi ile mezuniyete erişen tüm öğrencilerimizin tümünü kutluyorum. Yolunuz her daim açık olsun. Mevla her daim sizleri başarılı kılsın. Değerli öğrencilerim, Mesleğinizi seviniz, İnsanları seviniz, çünkü sevgisiz hiçbir şey olmaz. Eğer sevgiyi ön plana çıkararak görevinizi sürdürürseniz, daima muvaffak olursunuz. Unutmayın her şey incelikten kırılır ama insan kabalıktan kırılır. Menfaatiniz öncelemeyin, insanlara değer verin, ötekileştirmeyin, hürmet ve gayret şiarınız olsun. Hocalarınızla istişarede bulunmaya devam edin, mezun olduğunuz fakültenizi unutmayın. Geleceğiniz aydınlık, istikbaliniz parlak olsun.” şeklinde konuştu.

    Mezuniyet programında fakülte öğretim üyeleri ve öğrencilerinin verdiği tasavvuf konseri büyük beğeni kazanırken, öğrenciler mezuniyetlerini keplerini atarak kutladı.

    Önceki İçerik2017 İzzet Baysal Şükran Günleri Sona Erdi
    Sonraki İçerikKamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Yönetiminden Mollaibrahimoğlu’na Ziyaret