Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan Kariyer Etkinliği: “Spor Çevirmenliği ve Sporda Gönüllülük”

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kariyer Koordinatörlüğü’nün düzenlediği “Spor Çevirmenliği ve Sporda Gönüllülük” başlıklı kariyer etkinliği Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını BAİBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Kariyer Koordinatörü Doç. Dr. Nazan Müge Uysal, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mesut Kuleli ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümid Karlı’nın yaptığı etkinlik kapsamında ilk olarak spor çevirmenliği alanında çalışmalar yürüten Marmara Üniversitesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Gözde Begüm Aküzüm spor çevirmenliğinin bir araştırma alanı olarak çeviribilim literatüründeki yerine değinip spor çevirmenliğinin gerektirdikleri ve bu alanda çalışan çevirmenlerin sahip olması gereken bilgi ve beceriler konusunda katılımcılara bilgi aktardı. Öğleden sonraki ilk oturumda moderatörlüğünü BAİBÜ Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilşad Çoknaz’ın üstlendiği Spor Gönüllüğü Paneli’nde spor gönüllüğünün kapsamı, öğrencilere ve profesyonellere getireceği faydalar ve gönüllülük misyonunun spor çevirmenliği yapmak isteyen öğrencilere sağlayacağı olanaklar gibi başlıklarda bilgi alışverişi gerçekleştirildi. Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren Beşiktaş A Takımı Tercümanı Fatih Nar ise futbol çevirmenliğinde mesleki ve sektörel dinamikleri, kendi mesleki deneyimlerine de değinerek katılımcılara aktardı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/nhgx
    Önceki İçerikÜniversitemize Kurumsal Akreditasyon Belgesi Takdim Edildi