Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin halk kültürü ele alınacak

Üniversitemiz Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) tarafından Mayıs ayında düzenlenmesi planlanan Dörtdivan-Yeniçağa Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları başladı.

BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, BAMER Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Selami Özsoy, Doç. Dr. Mehmet Süme ve Doç. Dr. Erhan Çapraz ile Dörtdivan ve Yeniçağa’da kırsal mimari konusunda çalışmalar yapmayı planlayan Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Düzgün Çakırca’dan oluşan sempozyum ekibi, hazırlıklar kapsamında Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerine ziyaretler gerçekleştirdi.

BAMER ekibi, Dörtdivan Kaymakamı Mustafa Düzgün, Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe, Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Kaan Kini ve Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar’ı makamlarında ziyaret etti. Ekip ayrıca, sempozyumun gerçekleştirileceği mekânlardan biri olan Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu’na da ziyarette bulundu.

Sempozyumun çalıştay konuları; Köroğlu ve Ȃşık Dertli

Sempozyumun çalıştay konuları; Dörtdivan ilçesi için Köroğlu, Yeniçağa ilçesi için ise Ȃşık Dertli olarak belirlendi. Dörtdivan-Yeniçağa Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyum takviminin, Şubat ayı içinde duyurulması planlanıyor.

Bolu’nun yerel kültürüyle ilgili araştırmalar yürüten BAMER, 2018 yılından bu yana Seben, Mudurnu, Kıbrıscık, Göynük ve Gerede ilçelerinin ele alındığı sempozyumlar düzenledi. Zengin içerikleriyle dikkat çeken sempozyumlar, Bolu’ya ve bilim dünyasına önemli katkılarda bulunuyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/tmu5
    Önceki İçerikBolu Milletvekili Ateş’ten Rektör Alişarlı’ya ziyaret
    Sonraki İçerik#teknofest2024 yolunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ’dan öğrencilerimize mesaj var.