BAİBÜ’lü Gençler Çevreye Duyarlı Projeyle Atık Malzemeleri Mama Kabı ve Kuş Yemliğine Dönüştürdü

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencileri, doğa sevgisi ve çevre bilinciyle örnek bir projeye imza attı. Topladıkları atık malzemeleri mama kabına ve kuş yemliğine dönüştüren öğrenciler, hem çevreyi korudular hem de sokak hayvanlarına ve kuşlara yardım ettiler.

BAİBÜ Damla Topluluğu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri BAİBÜ Genç Ofis üyesi öğrenciler, “Sıfır Atık” prensibiyle yola çıktılar. Doğadaki plastik şişeleri ve pet bardakları toplayan öğrenciler, bu malzemeleri kullanarak mama kapları ve kuş yemlikleri yaptılar.

Öğrenciler, hazırladıkları mama kaplarını sokak hayvanlarına, kuş yemliklerini ise ağaçlara yerleştirdiler. Bu sayede hem sokak hayvanlarının ve kuşların beslenmesine katkıda bulundular hem de çevreyi kirleten atıklardan kurtuldular.

Proje hakkında konuşan BAİBÜ Damla Topluluğu Başkanı Ayşegül Ezer şunları söyledi:

“Doğayı korumak ve çevreye katkıda bulunmak için bu projeyi hayata geçirdik. Atık malzemeleri kullanarak mama kabı ve kuş yemliği yaptık. Bu sayede hem çevreyi kirleten atıklardan kurtulduk hem de sokak hayvanlarına ve kuşlara yardım ettik. Bu projenin diğer öğrencilere de örnek olmasını ve çevre bilincini artırmasını umut ediyoruz.”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri BAİBÜ Genç Ofis Koordinatörü Esra Özdemir ise şunları kaydetti:

“Gençlerimiz, doğa sevgisi ve çevre bilinciyle örnek bir projeye imza attılar. Bu proje, atık malzemelerin geri dönüştürülerek yeniden değerlendirilebileceğini gösteriyor. Gençlerimizi tebrik ediyor, bu tür projelerin devamını diliyoruz.”

Proje kapsamında: 100 adet mama kabı, 50 adet kuş yemliği yapıldı.

BAİBÜ öğrencilerinin projesi, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/7yhg
    Önceki İçerikİnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bolu Şube Başkanından Rektör Alişarlı’ya ziyaret
    Sonraki İçerik“Yenileyen Mekanlar” Mimarlık Bölümü öğrenci proje sergisi