BAİBÜ Çocuk Üniversitesi büyük bir coşkuyla sona erdi

    Üniversitemiz Rektörlüğü himayesinde Kadın, Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce (KATUM) İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı iş birliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında düzenlenen Çocuk Üniversitesi’nin 3’üncü gün etkinlikleri ve kapanış programı gerçekleştirildi.

    9 sportif oyunda ter döktüler

    İlk etkinlik Spor Şenliği oldu. Spor Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen etkinlikte çocuklar, mücadele, yarış, rekabet, birlikte hareket etme, sorumluluk gibi kazanımları sağlayan 9 sportif oyunda, yaklaşık 2 saat boyunca ter döktü. Spor ve Rekreasyon Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Dr. Ahmet Özsoy, Topluluk Başkanı Ali Sefa Akgün ve öğrenciler yönetiminde spor etkinlikleri yapan çocukların, eğlenerek öğrenmeleri ve sosyalleşmeleri hedeflendi.

    İİBF’ye ziyaret

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin davetiyle ilk etkinliğin ardından fakülteyi ziyaret eden çocuklar, verginin ve vergimizi zamanında ve eksiksiz ödemenin devletimizi ve milletimizi güçlendireceğini, eğlenceli sunum ve çizgi filmle öğrendi. Etkinlikte çocukları, Maliye Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Demirli ve Doç. Dr. Erdoğan Teyyare ile 4’üncü sınıf öğrencileri Osman Mert Koç, Oğuzhan Bıyık ve Kerim Coşkun yalnız bırakmadı. Vergimizi ödemenin vatandaşlık görevimiz olduğu vurgulandı.

    Seramik kupa yaptılar

    Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen Sanat Şenliği’ne katılan çocuklara Prof. Melahat Altundağ tarafından temel seramik eğitimi verildi. Yüksek Lisans öğrencileri Hilal Meydan ve Tunahan Açıkgöz’ün desteğiyle yapılan çalışmada çocuklar, seramiğin ana maddesi kili, çimdik denilen şekillendirme tekniği ile kupaya dönüştürdü ve süsledi. Çocukların el emeği ile yaptığı kupalar, kurutulup pişirildikten sonra çocuklara hediye edilecek.

    Benim bir ritmim var

    Müzik Atölyesi’nde ise, yaratıcı ritim etkinliği gerçekleştirildi. Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu yönetiminde düzenlenen “Benim bir ritmim var” etkinliğinde çocuklarla, kendi oluşturdukları sözel kalıplar üzerinden melodiye ulaşmalarını hedefleyen bir ritim süreci gerçekleştirildi. Çocuklar, sözü, hareketi ve müziği birleştiren bu süreci yaratıcı bir şekilde deneyimleyerek, kendi ürünlerini oluşturdu. İlk kez ritim etkinliği deneyimleyen çocuklar, bu süreçten çok mutlu olduklarını dile getirdi.

    Çocuklar, uluslararası öğrencilerle bir araya geldi

    Çocuklar daha sonra, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda TÖMER’de eğitim gören uluslararası öğrencilerin düzenlediği etkinliğe katıldı ve eğitim programının kapanışını uluslararası öğrencilerle birlikte yaptı.  Programa, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kundakcı ve akademisyenler de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, uluslararası öğrencilerin 1 yıllık eğitim faaliyetlerini içeren TÖMER videosu gösterildi. Kazakistanlı iki öğrencinin yerel dans gösterisi büyük beğeni topladı. Yüz boyama etkinliğinin yanı sıra TÖMER Öğr. Gör. Vefa Anlağan’ın illüzyon gösterisi ile uluslararası öğrencilerle birlikte sunduğu müzik dinletisi çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Çocuklara TÖMER tarafından hediyeler ve balonlar verildi. TÖMER etkinliğinin sonunda çocuklar, uluslararası öğrenciler ve aynı zamanda çoğu öğrencimiz olan Türk Kızılay gönüllüleri ile birlikte dans edip gönüllerince eğlendi.

    Kapanış programı

    Kapanış programına; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Genel Sekreter İhsan Ağcan, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Türk Kızılay Bolu Şube Müdürleri Kaan Balkış ve Ünsal Toylan, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, SKS Başkanı Murat Tok, KATUM Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir, akademik ve idari personel, Türk Kızılay gönüllüleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

    Çocuklardan BAİBÜ ailesine teşekkür

    Programda duygu ve düşüncelerini ifade eden çocuklar, ilk gün taşıdıkları endişenin yerini mutluluğa bıraktığını, eğlenerek birçok şey öğrendiklerini ve tekrar gelmek istediklerini söyledi; kendilerine emek veren bütün büyüklerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

    Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da, çocukları üniversitemizde ağırlamaktan ve küçücük yüreklerden bu güzel cümleleri duymaktan çok mutlu olduğunu vurguladı; Çocuk Üniversitesi’nin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği olanlara teşekkür etti.

    3 gün süren Çocuk Üniversitesi’ne Canip Baysal İlkokulu, Kültür İlkokulu ve 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu’ndan katılan 21 öğrenciye mezuniyet belgeleri ile emeği geçen akademisyenlere ve Türk Kızılay gönüllülerine teşekkür belgeleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

    Üniversitemizden ayrılmak istemediler

    Üniversitemizden ayrılmak istemeyen çocuklara, bir daha ağırlama sözü verilmesi üzerine çocuklar BAİBÜ ailesine şimdilik veda etti. Program, toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

     

    1. Gün Etkinlikleri

    Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

     

    2. Gün Etkinlikleri

    Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

     

    3. Gün Etkinlikleri

    Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

     

     

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/9z5q
    Önceki İçerikYabancı Diller Yüksekokulu’ndan Kariyer Etkinliği: “Spor Çevirmenliği ve Sporda Gönüllülük”
    Sonraki İçerik108. Yıl Dönümü KUT’ÜL Amare Zaferi Kutlu Olsun