BAİBÜ, THE 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 1501+, Türkiye’de 35+ bandında yer aldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), bu yıl da, dünyanın saygın yükseköğretim kurumlarını derecelendiren uluslararası kuruluş Times Higher Education (THE) sıralamasına yer almayı başardı.

BAİBÜ, son yıllarda göstermiş olduğu akademik başarılarıyla birçok sıralama kuruluşunun listesine girerken, Uluslararası yükseköğretim kurumlarını çeşitli alanlardaki performanslarını derecelendiren Londra merkezli ünlü kuruluş Times Higher Education’ın (THE) 2024 listesinde de, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

THE 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında, “Öğretim”, “Araştırma Ortamı”, “Araştırma Kalitesi”, “Endüstri” ve “Uluslararası Görünüş” olmak üzere 5 alanda yer alan 18 göstergeye göre değerlendirme yapıldı. Geçen yıl 1799 üniversitenin değerlendirildiği sıralamada 2024 yılında 108 ülkeden 2671 üniversite değerlendirmeye alındı ve bu üniversitelerin 1906’sı sıralamaya girebildi. Türkiye’den 97 üniversitenin değerlendirmeye alındığı genel sıralamada BAİBÜ 35+ bandında yer alırken listede yer alan devlet üniversiteleri arasında ise 26’ncı sırada yer aldı. BAİBÜ, Türk üniversiteleri arasında araştırma kalitesinde 44’üncü, uluslararası görünümde ise 33’üncü sırada yer aldı.

Times Higher Education (THE), 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmaları ile dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında yer alıyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, THE 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Alişarlı, üniversitemizin, çağdaş eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimin ışığında ürettiği proje ve çalışmaları, teknolojik gelişmelere katkısı ve sanayi ile iş birliği çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda adını duyurmaya devam edeceğini vurguladı.

İlgili listeye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/r89v
    Önceki İçerikİlahiyat akademisyenimiz final jürisinde