Rektör Coşkun, Uluslararası Öğrencilerimiz ile İftarda Bir Araya Geldi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, uluslararası öğrencileri iftar yemeğinde ağırladı. Öğrenci Konseyi tarafından Sosyal Tesiste düzenlenen iftara, Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, öğretim elemanları ve 50’yi aşkın ülkeden üniversitemize eğitim için gelen uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

    İftar öncesinde uluslararası öğrencilerle tek tek tanışan Rektör Coşkun, iftar vaktini bekleyen öğrencilerin yanlarına giderek hatırlarını sordu ve onlarla sohbet etti. İftarın ardından kısa bir konuşma yapan Coşkun, öğrencilik yıllarından örnekler vererek gurbette olmanın ne kadar zor olduğunu kendisinin de çok iyi bildiğini ifade etti.

    Coşkun, “Gurbette olmak zordur. Ailenizden, memleketinizden uzakta olmak zordur. Sizlerde burada gurbettesiniz ve üniversitede okumaktasınız. Dolayısıyla bu yıllar sizler için, hayatınızın önemli bir dönümünde, büyük anlam ifade eden yıllar. Buraya aileniz ve ülkeniz tarafından en iyi şekilde eğitim almak için gönderildiniz. Bunun için de çok çalıştığınıza inanıyorum. Çünkü hiç Türkçe bilmeden ülkemize gelen öğrencilerimizin de üniversitemizin Türkçe Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitim sonrasında Türkçeyi güzel bir şekilde öğrendiklerini biliyorum. Ardından da Türkçe eğitim veren bölümlerimizde eğitim almaya başarılı bir şekilde devam ediyorsunuz.” diye konuştu.

    “Yurt Dışında Eğitim Almak Zorluklarına Rağmen Güzel Bir Fırsat”

    Zorluklarına rağmen yurt dışında eğitim almanın kendilerini geliştirmeleri açısından güzel bir fırsat olduğunun altını çizen Rektör Coşkun, öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Gençlik yıllarında önemli olan kendinizi en iyi şekilde yetiştirebilmeniz, Dünya barışına ve insanlığa faydalı olmanızdır.” dedi.

    “Umarım üniversitemizde bulunduğunuz yıllar, sizler için güzel örnekler ve anılar teşkil eder.” diyen Coşkun, herhangi bir zorluk ya da problemle karşılaştıkları durumda hiç çekinmeden kendilerine ya da üniversite personeline rahatlıkla ulaşabileceklerini hatırlattı. İftar yemeğinden sonra öğrencilerle birlikte çay içen Coşkun, iftar davetine icabet etmelerinden ötürü öğrencilere teşekkür etti ve ailelerine selam gönderdi. İftar programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

    Önceki İçerikKemal Demir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu 2016 Mezunları Fizyoterapist And Töreni
    Sonraki İçerikBaskı Resim Anasanat Sergisi, AİBÜ’de Açıldı