Öğrenci Kontenjanlarının Tamamına Yakını Doldu

    ÖSYM tarafından YGS ve LYS sonuçlarına göre üniversitelere yapılan yerleştirmeler sonucunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) fakülte, meslek yüksekokulu ve yüksekokullardaki bölüm ve programlara yerleşmeye hak kazanan öğrenci sayıları belli oldu. Buna göre, 4 yıllık bölümlerdeki doluluk oranı yüzde 99 olurken 2 yıllık programlardaki doluluk oranı ise yüzde 96’yı aştı.
    ÖSYM’nin açıkladığı öğrenci kontenjanları ve yerleştirmelere göre Üniversitemizde lisans düzeyinde açılan 3 bin 357 kontenjanın 3 bin 322’si doldu. Ön lisans düzeyinde ise 2 bin 376 kontenjana 2 bin 295 öğrenci yerleşmeye hak kazandı. Böylece Üniversitemizde öğrenci kontenjanlarının tamamına yakını dolmuş oldu.
    AİBÜ’de en yüksek puanla öğrenci alan bölüm 484,77273’le Tıp Fakültesi oldu. Diş Hekimliği, Mimarlık, Psikoloji, Hemşirelik, Aşçılık gibi öğrencilerin en çok tercih ettikleri bölümler tamamen doldu.
    Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği ve Resim-İş Öğretmenliği, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Seramik bölümleri ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği bölümlerine bu ay sonunda yapılacak özel yetenek sınavlarının sonuçlarına göre öğrenci alınacak. Sınav tarihleri ile başvuru şartları hakkında Üniversitemizin web sayfasından bilgi edinilebilir. Üniversitemize kesin kayıtlar ise 01.09.2014 ile 05.09.2014 tarihleri arasında yapılacak.

    Önceki İçerikRektör Coşkun, Bolu Orman Bölge Müdürü Şahin’i Ziyaret Etti
    Sonraki İçerik2018 Dünya Müzik Eğitimi Konferansı Türkiye’de Yapılacak