Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılı Akademik Kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıda Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, eğitim öğretim faaliyetleri ve fakülte hakkında öğretim elemanlarına ayrıntılı bilgi verdi. Toplantıda; Bologna süreci, öğrenci sayıları ve KPSS’de elde edilen sonuçlar, formasyon, URAP sıralaması, sempozyum, kongre, panel ve konserlere katkılar, projeler, yabancı öğretim üyeleri, unvan değişiklikleri ve akademik yükselme kriterleri, EBYS ve öğretim elemanlarının yurt dışında görevlendirilmesi gibi pek çok konu ele alındı.

    İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sunumuna öğretim elemanı ve öğrenci sayılarını açıklayarak başlayan Prof. Dr. Mehmet Bahar, bu sayıların artmaya devam ettiğini söyledi. Öğrencilerimizin KPSS sıralamalarında iyi durumda olduğunu belirten Bahar, “2014 yılı içerisinde özellikle öğretmenlik alan bilgisi ve eğitim bilimlerinde gayet iyi durumdayız. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık AD Öğretmenlik Alan Bilgisi alanında ise 47 bölüm içerisinde 1’inci sıradayız.” diye konuştu.

    Eğitim Fakültesi’nin Bologna sürecine uyumluluğunu tamamladığını kaydeden Bahar, uluslararası araştırma kuruluşu URAP ODTÜ Enformatik Enstitüsü’nün yayınladığı araştırma sonuçlarına göre ise Türkiye’de 7’nci, Dünya’da ise 687’nci sırada yer aldığını vurgulayarak, “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nin Boğaziçi, Ankara, İstanbul, Uludağ, Marmara, Gazi ve Sabancı gibi üniversitelerden çok daha iyi durumda olması son derece gurur verici bir durum.” dedi.

    Toplantıda, Doç. Dr. Emine Özlem Yiğit de, Eğitim Fakülteleri Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) hakkında bilgi verdi. Toplantı, dekan yardımcıları ve bölüm başkanlarının öğretim elemanlarının sorularını yanıtlamalarının ardından sona erdi.

     

    Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikBESYO Öğrencilerine Oryantasyon…