Tıp Fakültesi öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dönem 2 öğrencilerimiz, Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek, mesleğe ilk adımlarını attı.

Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni’ne; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, 20’nci dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Genel Sekreter İhsan Ağcan, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ülkece yaşadığımız büyük hüzün nedeniyle, her yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda gerçekleştirilen önlük giyme töreninin bugün yapıldığını söyledi ve öğrencilerimizi tebrik etti.

Tıp mesleğinin asıl amacının insanların yaşam kalitesini artırmak olduğunu belirten Prof. Dr. Kurtoğlu, özetle “Tıp eğitimi sürekli bir öğrenme ve gelişme süreci gerektirmektedir. Güncel bilgileri öğrenme, teknolojik gelişmelere ayak uydurma ve mesleki gelişim için çaba harcama sizlerin önceliği olmalıdır. Gelecekte bilimsel çalışmalara katkı sağlamanız için, siz Tıp öğrencilerinin daima birbirinizle iş birliği ve dayanışma içinde olması gerekmektedir. Ekip çalışması, iletişim ve empati gibi beceriler kazanmanız, meslek hayatınızda sizlere başarı kazandıracaktır. Sizler işte bu hedefler ile yola çıkmış bulunuyorsunuz.” diye konuştu.

Rektör Alişarlı: “Gayret ve çalışma azmi, sizleri başarılı kılacaktır.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, Tıp Fakültesi’nde 6 yıllık zorlu bir eğitim sürecinin olduğunu vurgulayarak, “Zorlu bir eğitim ama her zorlukta bir kolaylık, bir müjde vardır. Gayret ve çalışma azmi, sizleri başarılı kılacaktır.” dedi.

İntörn eğitimin Tıp eğitimi içinde kıymetine ve önemine vurgu yapan Rektör Alişarlı, insan yaşamına dokunmanın da önemli olduğunu belirterek, özetle “Tabii ki hekimlik, tıp, teknoloji gelişiyor. Bunlar geliştikçe hastalık tanımları ve tedavileri de gelişiyor. Yaşam kalitesi yükseldikçe, bilim geliştikçe insanların yaşam sürelerine de olumlu yansıyor.” diye konuştu.

“Bu törende giyeceğiniz beyaz önlük çok kıymetli.”

Beyaz önlüğün ve cübbenin anlamı hakkında öğrencileri bilgilendiren Rektör Alişarlı, özetle “Bu törende giyeceğiniz önlük çok kıymetli. Beyaz bir önlük ve asla leke ve hata kabul etmez. Çok dikkatli olmanız gerekiyor. Toplumun gözü önünde olan insanlarsınız. Bu sorumluluğu bilerek, tartarak, kavrayarak inşallah eğitiminizi tamamlamaya çalışın. Sabırlı olun. İlmi, hikmetiyle öğrenin. Topluma ve insanlığa faydalı olmak için bu ilmi öğrenin. En güzide mesleklerden birini öğreniyorsunuz, toplum nezdinde yeriniz çok kıymetli.” diyerek, tüm öğrencileri tebrik etti; eğitim ve kariyer hayatlarında başarılar diledi.

Müzik dinletisinin ardından Tıp Fakültesi Dönem 2 öğrencilerine beyaz önlükleri protokol üyeleri tarafından giydirildi. Tören, toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xaue
    Önceki İçerikÖğrencimiz Sıla Taşçı, yazarlık serüvenini anlattı