Öğrencimiz Sıla Taşçı, yazarlık serüvenini anlattı

İlk kitabı Kızıl Örtü’yü 14 yaşında yazan, Köroğlu Yazarlık Mektebi öğrencisiyken ikinci kitabı Aynı Gezegende’yi kaleme alan, Üniversitemiz Kamu Yönetimi Bölümü 4’üncü sınıf öğrencimiz Sıla Taşçı, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KARMER) düzenlediği “Okurken Yazıyorum” söyleşi etkinliğinde yazarlık serüvenini anlattı.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen etkinliğe akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Aynı zamanda Rektörlük Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde kısmi zamanlı öğrencimiz olarak bizlerle birlikte görev yapan çalışma arkadaşımız Sıla, doğup büyüdüğü kadim topraklarda, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da, henüz 14 yaşında Kızıl Örtü romanını yazdı. Kitabını yazma ve yayımlama sürecinde en büyük desteği annesinden gördüğünü, bu süreçte annesinin bile zaman zaman vazgeçtiğini ama kendisinin asla pes etmediğini anlattı.

Üniversitemiz Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandığı yıl, yolu, Rektörlüğümüz tarafından düzenlenen Köroğlu Yazarlık Mektebi’yle kesişti. Öykü Atölyesi’ndeki derslere devam ederken, Aynı Gezegende adlı romanıyla bir kez daha okuyucuyla buluştu.

3’üncü kitabını yazan Sıla, deprem acılarını anlatıyor

Çocukluğundan bu yana, abisinin de desteğiyle hep okudu ve yazdı. Okumayı, yazarlığın olmazsa olmazı olarak vurguladı. Dünya yazarlarını okudu; Sefiller’i baş köşeye koydu. Yaşar Kemal’den Sabahattin Ali’ye Türk yazarlarının kitaplarını okudu. Hepsi, Sıla’nın yazarlık serüvenini etkiledi. Acının kendisini beslediğini, bir çiçek gibi açılıp üretmeye başladığını anlattı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde akrabalarını kaybeden Sıla, şu sıralar akrabalarına ve tüm debremzedelere ithaf ettiği 3’üncü kitabının hazırlıklarını yapıyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesi olarak, Sıla’nın Okurken Yazıyorum söyleşisinde paylaştığı yazarlık serüveninin öğrencilerimize ilham olmasını temenni ediyoruz. Sıla’ya kariyer yolculuğunda başarılar diliyoruz.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/pl9q
    Önceki İçerikGeleneksel motiflerin uyarlandığı Kaat’ı sergisi açıldı