Rektör Alişarlı, Üniversitemizin Uluslararası Öğrencileriyle Biraraya Geldi

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) dünyanın 59 farklı ülkesinden gelerek üniversite eğitimi alan öğrenciler tanışma yemeğinde AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile bir araya geldi.

    AİBÜ sosyal tesislerinde düzenlenen akşam yemeğine Rektör Alişarlı’nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Samettin Gündüz, Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Dursun Özcan, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk ve çok sayıda uluslararası öğrenci katıldı.

    AİBÜ Uluslararası Öğrenci Birliği (AİBÜ-ISA) başkanlığına seçilen Abdulaziz Shan Muhammed Gulam, burada yaptığı konuşmada “Bugün burada toplandık. Çünkü şunu göstermek istiyoıruz: Biz tek bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz.” dedi. Birliğin ilk başkanı olan ve AİBÜ mezunu Süleyman Halif Ngagin’e teşekkür eden Shan Muhammed Gulam “Öncelikle aramıza bu sene katılan öğrenci kardeşlerimize, hoş geldiniz diyorum. İki yıl içerisinde çok güzel faaliyetler yaptık. Bu gün bu birlikteliği aramıza yeni katılan arkadaşlarla sürdürmeye devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere destek olan başta sayın rektörümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

    AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Öztürk ise Uluslararası Öğrenci Birliğinin yeni yönetiminin hayırlı olmasını dileyerek, konsey olarak her türlü sorunların çözümünde destek olacaklarını ifade etti.

    Rektör Alişarlı’dan Uluslararası Öğrencilere Staj Müjdesi

    Rektör Prof. Dr. Musta Alişarlı ise, uluslararası öğrencilerden her türlü sıkıntılarında kendilerine ulaşmalarını isteyerek, “Geçen hafta Dünyanın farklı ülkelerinden gelip Türkiyede üniversite okuyan öğrenciler için düzenlenen Türkiye  mezunları buluşmasına katıldım ve orada şunu gördüm. Oraya katılan herkes Türkiye’de yaşadıklarını  büyük bir kadirşinaslıkla anlattılar. İnşallah Üniversitemizde de biz aynı ev sahipliğini sizlere yapacağız. Burada mezun ettiğimiz her bir öğrencimizin ülkelerinde önemli görevler üstlenerek Türkiye’nin bir temsilcisi olacaklarına inanıyoruz.” Dedi.

    Alişarlı, öğrencilerin okudukları bölümlerle ilgili staj sorunu olduğunu öğrendiğini belirterek “Bu konuyu hemen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası başkanımızla görüştüm. Kendileri bu konuya olumlu yaklaştılar. Önümüzdeki dönemde bir staj talebiniz olursa Ankara veya İstanbul’a gitmeden burada da staj imkanı sağlanacağı müjdesini sizlere verebilirim.” diye konuştu.

    AİBÜ-İSA Başkanı Abdulaziz Shan Muhammed Gulam, günün anısına Rektör Alişarlı’ya öğrencilerin kendi isimlerini yazarak oluşturdukları dünya haritası tablosu hediye etti. Yemeğin ardından eğlenceli bir tanışma oyunu oynayan öğrenciler birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Önceki İçerikAİBÜ SÜYAM Genel İspanyolca, İtalyanca ve Stajyerler için İSG Kursu
    Sonraki İçerikTıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Merkezi Seminer Salonu Açılışı Yapıldı