AİBÜ ve İstanbul Bağcılar Belediyesi’nden Anlamlı Etkinlik…

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Emine Eratay ve Yrd. Doç. Dr. Müzeyyen Eldeniz Çetin’in koordinatörlüğünde Özel Eğitim Bölümü ile Topluluğu’nun davetiyle Üniversitemize gelen İstanbul Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı meslek edindirme kurslarının öğrencileri şarkılarla, türkülerle, şiirlerle süsledikleri bir etkinlik gerçekleştirdiler. İzzet Baysal Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. İlgiyle izlenen etkinlikte engelli kursiyerler bol bol alkışlandı.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Emine Eratay, bu güzel ve anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve salonun tamamen dolu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Eratay, “Özel eğitim giderek daha da önem kazanıyor. Bu alanda çalışan bir akademisyen olarak bu beni son derece mutlu ediyor. Aynı zamanda Bolu’da ve Üniversitemizde özel eğitim alanında yapılan çalışmalardan, gelişmelerden de son derece mutlu oluyorum.” dedi.

    Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise, Bağcılar Belediyesi’nin engelliler adına önemli yatırımlar yaptığını ve hizmetler verdiğini ifade ederek, “Bu etkinliğe vermiş oldukları destek de ayrı bir önem taşıyor. Tabii engelli vatandaşlarımıza yönelik ne kadar fazla hizmet yapılsa yine de azdır. Üniversite olarak da şu an pek çok alanda engelliler adına yapılabilecek bütün çalışmaları yapma noktasında gayretlerimiz sürüyor. Ben bu noktada Bağcılar Belediye Başkanımızı yapmış oldukları çalışmalardan ve vermiş oldukları destekten dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi ile engelli bireylere yönelik yapmış oldukları çalışmalar ve hizmetler hakkında sunum yaptı. Çağırıcı, 25 branşta eğitim verilen Engelliler Sarayı meslek edindirme kursları ile ilgili bilgi vererek, “İnsanımıza imkan verildiğinde neler yapabileceğini görüyorsunuz. Aynı zamanda engellilerimizin yaptığı çalışmalar kendilerine rehabilitasyon oluyor. ‘Ben yaptım.’ dediği zaman onların yaşadığı heyecan gerçekten görülmeye değer. Engelli vatandaşlarımızın topluma yük değil aksine topluma faydalı bireyler olduğunu görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Sunumunun sonunda Lokman Çağırıcı’ya çiçek verildi; Çağırıcı ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gencer’e kursiyerlerin el emeği göz nuruyla yaptıkları Bağcılar Belediyesi’nin logosunun olduğu bir tablo hediye etti. Etkinliğe Bağcılar Belediyesi’nin çeşitli branşlarda Türkiye ve Avrupa Şampiyonu olan engelli sporcuları ve antrenörleri de katıldı. Sporculara Yrd. Doç. Dr. Emine Eratay ile Yrd. Doç. Dr. Müzeyyen Eldeniz Çetin tarafından çeşitli hediyeler verildi.

    Etkinlik kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı Kafkas ekibi ile Ritim grubunun gösterileri ilgiyle izlendi; şiirler okundu ve türküler söylendi; etkinlik boyunca engelliler bol bol alkışlandı.

    Önceki İçerikKüçük Öğrencilere İzzet Baysal’ı Kitapla Tanıtacaklar
    Sonraki İçerikErasmus Koordinatörlüğü 2014-2015 Akademik Yılı Personel Eğitim Alma Hareketliliği Başvuruları Hk.