Madde Bağımlısı Bireylerin Rehabilitasyonu İçin Uluslararası Proje

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Avrupa Birliği Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyetleri kapsamında, Madde bağımlısı olan yetişkinler ve ailelerinin sosyal entegrasyonu ve rehabilitasyonu” “Rehabilitation and Integration into Society of Drug Addicted Adults and Their Families” (REHAB) isimli AB Projesi’ni hayata geçirdi. Proje koordinatörlüğünü AİBÜ  Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Ahmet Yıkmış’ın yaptığı projenin açılış toplantısı Almanya’nın Paderborn kentinde  yapıldı.

AİBÜ’yü temsilen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yıkmış ve Yrd. Doç. Dr. Orhan Curaoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Alpaslan Karabulut’un katıldığı toplantıda; Proje açılışı, proje ortaklarının kurumları ve projedeki görevleri ile ilgili bilgi alışverişi ve proje ortağı AB ülkelerinde madde bağımlılığı ile ilgili sunumlar yapılarak görev paylaşımları yapıldı. Proje kapsamında ikinci toplantı, Bolu’da  Mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Projede, AİBÜ Özel Eğitim Bölümü’nün yanı sıra, Türkiye, Almanya, İspanya ve Romanya’dan ilgili kuruluşlar proje ortağı olarak yer alıyor.

Proje detayları hakkında bilgi için: http://rehab.ibu.edu.tr/

Önceki İçerikBIGG 1512 TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Destek Programı “Bilgilendirme Günü” Hk. Duyuru
    Sonraki İçerikRektör Coşkun: “Mehmet Akif’i Anlamak, Bu Topraklara Olan Görevimiz ve Borcumuzdur.”