AİBÜ-MEB İşbirliği İle ‘Eğitimde Drama Teknikleri Kursu’

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği Protokolüne dayanarak düzenlenen ‘Eğitimde Drama Teknikleri Kursu’ Projesi Bakanlık bünyesindeki okullarda görev yapan öğretmenlere bir Hizmetiçi Eğitim Semineri olarak, Vali Mehmet Ali Türker Anaokulunda başlatıldı.

    Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Bertiz’in yürütücülüğünü üstlendiği projede, Bolu merkez ve ilçelerinde görev yapan ve farklı branşlarda pek çok öğretmen gönüllük esasına dayanarak yer alıyor.

    Proje yürütücüsü ve aynı zamanda drama eğitmeni olan Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Bertiz tarafından eğitimleri verilen proje, 9 gün ve toplam 40 saatlik bir program olarak düzenlenmiştir. Aralarında Aktaş Anaokulu, Atatürk Ortaokulu, Canip Baysal İlkokulu, Gazipaşa Ortaokulu, Nimet Meto Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi, Seyit Mithat Dayıoğlu Ortaokulu, İnkılap İlkokulu, Mudurnu Ortaokulu, Yukarısoku İlkokulu, İzzet Baysal Mesleki Eğitim Merkezi, Abant Ortaokulu, Mimar İzzet Baysal Mes. ve Tek. Anadolu Lisesi, Ankara Altındağ Bel. Kız An. İmam Hatip Lisesinin de bulunduğu ve daha pek çok okulda ve kurumda görev yapmakta olan öğretmenlere yönelik olarak başlatılan hizmetiçi eğitim seminerinde, drama yönteminin okullarda etkin ve etkili bir biçimde uygulanabilmesinde öğretmenlerin hem teorik hem de pratik açığının kapatılması hedeflenmektedir.

    İlk çalışması 30 Mayısta başlayan ‘Eğitimde Drama Teknikleri Kursu’ Projesi 9 Haziran Perşembe günü kapanış programı ve başarılı olan öğretmenlere sertifikalarının verilmesi ile tamamlanacak.

    Önceki İçerikTürk Halk Müziği Konseri
    Sonraki İçerikİlahiyat Fakültesi Mezunlarını Uğurladı