Alişarlı, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin İlk Toplantısını Yaptı

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, akademik ve idari yapımızı güçlendirmek amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında kısa süre önce üniversitemize kazandırılan Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin ilk toplantısını fakültede yaptı.

    Toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Mustafa Yaman, Prof. Dr. Aydın Him ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Kaya katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Alişarlı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin teklifiyle Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kapatılarak yerine fakülte kurulması için yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi verdi. Bu çalışmalar kapsamında üniversitemizin eğitim-öğretim faaliyetleri ile vizyon ve hedeflerine desteklerini esirgemeyen ve Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin kuruluşuna onay veren YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

    Üniversitemizin Gerede ilçesinde gerçekleştirmeyi hedeflediği çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, Teknoloji Fakültesi’nin de Gerede’ye kurulmasını YÖK’e sözlü olarak önerdiklerini kaydederek, özetle şunları söyledi:

    “Gerede’de Kurulacak Fakülte, Ankara’nın Girişinde Yeni Kurulan Özel Sanayi Alanına Yakın Olacak”

    “Teknoloji Fakültesi’ni buraya taşımak istememizin nedeni, Ankara’nın girişinde Kahraman Kazan’da büyük bir sanayi yapılaşmasının olduğunu görüyoruz. Bu yapılaşma, özellikle devletin desteğiyle son 6 ay içinde oldu ve burada özel bir sanayi alanı, hem stratejik hem lojistik bir üs oluşturuldu. Burada, özellikle savunma sanayi ve sağlık sektörüne yönelik ciddi yatırımlar yapılıyor.

    Gerede’de kurulacak Teknoloji Fakültesi, bu bölgeye yakın olacak. Teknoloji Fakültesi’nde açacağımız bölümler de daha çok savunma sanayiyle ilgili olacak. Şu anda bir bekleme sürecindeyiz ama fiziki hiçbir sıkıntımız yok. 12 derslik, 4 laboratuvar, kütüphane, kantin ve sosyal alanlar olacak. Üniversite kendi yerinde kurulup büyür, bulunduğu yerin nüfusuna bağlı yapılanmaz diye düşünüyorum. Burada eğitim imkanlarının iyi olması gerekiyor. Gerede’de bizlere böyle bir imkânı sağlıyor.”

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın Kovid-19 salgını nedeniyle ertelendiğini ancak çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Rektör Alişarlı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin, sisteme kayıtlı öğrencilerimizi kamu kuruluşları ve özel sektörle buluşturarak, staj ve iş imkânı sunduğunu vurguladı. Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde de Genç Ofis ve kariyer merkezi kurulacağını, öğrencilerin iş başvurularını bu merkez aracılığı ile yapabileceklerini sözlerine ekledi.

    “Her Yaş Dostu Üniversite”

    Öğrencilerimizi etkinlikler ile daha çok buluşturmak amacıyla sosyal transkript uygulamasına geçileceğini kaydeden Rektör Alişarlı, “Tüm hazırlıkları tamamladık. Bu da öğrencilerimiz için güzel bir kapı olacak inşallah. Diploma artık tek başına yeterli değil, başka hangi becerileri olduğu da önemli iş dünyası için. Sosyal transkriptle öğrenci ne tür etkinliklerden yararlandığını gösterecek, avantajlarını artıracak.” dedi.

    Rektör Alişarlı, 3 dönemdir başarılı şekilde yürütülen Anneler Üniversitede projesinin yanı sıra Üsküdar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile birlikte gerçekleştirilen Ebeveynlik Okulu projesi, çocuklara yönelik Çocuk Üniversitesi ve büyüklerimize yönelik İkinci Bahar Üniversitesi projeleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Bu çalışmalarla, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin “Her Yaş Dostu Üniversite” olacağını söyledi.

    Üniversitenin proje ve çalışmalarına, yerel yönetimlerin ve STK’ların vereceği destekleri çok önemsediklerini dile getiren Rektör Alişarlı, üniversite-şehir bütünleşmesinin önemini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

    Allar: “Ek Binayı Belediyemiz ve Hayırseverlerimiz Birlikte Yapacak”

    Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise, ilçenin gelişmesine katkı sunmak amacıyla üniversiteye ilettikleri taleplerine her zaman olumlu, yapıcı cevaplar aldıklarını ifade ederek, “Bugün, Geredemiz açısından son derece anlamlı bir gün. Böyle bir programda Rektörümüzle ve ekibiyle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum ve hepinize yaptığınız çalışmalar ve verdiğiniz emeklerden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

    Toplantıda, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne yapılacak ek binayla ilgili görüşme yapıldı. Mustafa Allar, “Ek fakülte binasının kaba inşaatını bu sene tamamlamak üzere, ihalesini bu yıl yapacağız. Binamızı, 2021-2022 eğitim öğretim dönemine yetiştirmek üzere çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Hayırseverlerimizin katkısı ve belediye bütçesinin tüm imkanlarıyla hem ilçemizin hem Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin gelişimi ve aynı zamanda iyi öğrenci, iyi insan yetiştirebilmek adına, ülkemizin ekonomisine ve insan gücüne katkı sağlamak adına, elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

    Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Kaya da başta Rektör Alişarlı ve rektör yardımcıları olmak üzere üniversite yönetimine teşekkür ederek, “Rektörüm başta olmak üzere ne zaman kapılarını çaldıysak, her zaman yanımızda oldular. Geçen sene Gerede Meslek Yüksekokulu olarak bizlere 7 kadro tahsis ettiler; böylece akademisyenlerimizi aldık ve İtfaiye Bölümü’müze öğrenci alımı onaylandı. Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin açılmasıyla ilgili, hocamız yaklaşık 1 yıl önce talimat verdi, dosyayı hazırladık. Senato’dan geçtiği anda YÖK’te de kabul edildi. Yeni Medya ve İletişim Bölümü’yle ilgili çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor.” diyerek, programlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Önceki İçerikBolu, BAİBÜ’nün Katkısıyla Sağlıklı Yaşlanmanın Merkezi Oluyor
    Sonraki İçerikSeben Belediye Başkanı Fatih Kavak’tan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret