Uluslararası Öğrenciler ‘Hoş Geldin Yemeği’nde Bir Araya Geldi

2019-2020 Akademik Yılı’nda üniversitemizde eğitim görmeye hak kazanan uluslararası öğrencilerimize, Rektörlük tarafından ‘Hoş Geldin Yemeği’ verildi.

Öğrenci yemekhanesinde düzenlenen yemeğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Samettin Gündüz, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay, Uluslararası Öğrenci Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Çağrı Çamsarı, Uluslararası Öğrenci Birliği (ISA) Başkanı Karamo Faruk Konneh, akademisyenler ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Yemek öncesinde konuk akademisyenlere ve uluslararası öğrencilere “Hoş Geldiniz” diyen ISA Başkanı Karamo Faruk Konneh, emeklerini ve desteklerini üzerlerinden eksik etmeyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay ve topluluk danışmanı Salih Çamsarı ile akademisyenlere teşekkür etti.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi olmaktan dolayı çok mutlu ve şanslı olduklarını belirten Konneh, “Çünkü hem Bolu’da hem de üniversitemizde, kendimizi, evimizde hissediyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, bize babalık yapıyor. İyi ki varsınız, size teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasının ardından Karamo Faruk Konneh, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya Barış Pınarı Harekâtının başarıyla yapılmasından dolayı, çerçeve içerisinde bir Türk Bayrağı hediye etti.

Rektör Alişarlı, burada yaptığı konuşmada, “Faruk kardeşime, bu güzel hediye için teşekkür ediyorum. Hakikaten çok anlamlı bir hediye seçmiş. Malum şu an Türk askerimiz, ordumuz, barışı ve bölgenin güvenliğini sağlamak için Barış Pınarı Harekâtı başlatmıştır. Harekâtın hem Başkomutanı’na hem de değerli askerlerine Allah muzafferiyet nasip etsin, onları başarılı kılsın, ayaklarına taş değdirmesin inşallah.” dedi.

“Sizler, Gönül Elçilerisiniz”

Uluslararası öğrenciler için yapılan çalışmaların üniversitemiz için önemine değinen Rektör Alişarlı, “Biz, sizleri hiçbir zaman yabancı olarak görmedik, bunu hiçbir zaman kabul etmedik. Sizler, bizim misafir öğrencilerimizsiniz. Biz de, ‘Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır’ diye bir söz vardır. Ben eminim, bu 40 yıldan çok daha uzun sürecek. Aramızdaki kardeşlik bağı, dostluk, bizim için oldukça önemli. Bazı arkadaşlarınız üniversitemizde yüksek lisansa devam edecekler, belki bazıları evlenip burada kalacaklar ya da eğitiminizi başarıyla tamamlayıp ülkelerinize döneceksiniz. Temennimiz, gittiğiniz yerlerde mesleğinizi en iyi şekilde yapmanız. Bizim en büyük hedefimiz budur; bu hedef, bizim için de çok kıymetlidir. Hem Bolu’nun hem ülkemizin gönül elçilerisiniz. İnşallah gittiğiniz yerde, başarılarınız daim olur. Başarılı bir şekilde eğitim hayatınızı tamamlayıp ülkelerinizde faydalı işler yaparsınız. Elimizden gelen katkıyı sizlere sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

ISA Başkanı Karamo Faruk Konneh, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Halit Karatay’a da hediye takdiminde bulundu. Prof. Dr. Karatay da özetle, “Biz, TÖMER’de, Türkçe eğitim öğretimi yapıyoruz. Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizi kendi kardeşimiz, evladımız olarak görüp, o şekilde ilgi gösteriyoruz. Tabii bu ilgi karşılıklı oluyor. Sizlerin de özverisi, çabaları, çalışmaları var. Bu çalışmanın karşılığı olarak da sizler de 3’üncü, 4’üncü sınıflara geldiniz. Hatta bir kısmınız mezun oldunuz. Başarılarınızın daim olmasını diliyorum. Türkiye sizin bundan sonra birinci ülkeniz olmalı. Sizleri kendi çocuklarımızdan ayrı tutmadık ve sizlere yabancı öğrenci demedik. İnşallah sizler mezun olduktan sonra da, ülkelerarası bu kaynaşma, bütünleşme ve kardeşlik devam eder. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından, üniversitemiz tarafından uluslararası öğrenciler için hazırlanan hediyeler Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verildi. Program hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Önceki İçerikBılim & Felsefe Söyleşileri 2
    Sonraki İçerikBAİBÜ AR-GE Hedefli Kurumsal Altyapısını Güçlendiriyor