Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri MYO Öğrencilerinden Ağız-Diş Sağlığı ve İlk Yardım Eğitimi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Öğr. Gör. Ezgi Atalay danışmanlığındaki Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi ile Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencilerine ilk yardım eğitimi verdi.

Üniversitemiz Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencisi Işıl Sevil, Latife Hanım Anaokulu’nda 3-6 yaş arasındaki öğrencilere, diş temizliği ve ağız sağlığı konusunda uygulamalı eğitim verdi. Minik öğrencilere, ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çeken görsellerle süslenmiş boyama etkinlikleri hediye edildi.

Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencileri Sedef Yeltenir ve Menekşe Korkmaz ise, Atatürk İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerine diş bakımı ve ağız sağlığı konusunda eğitim verdi. Atatürk İlkokulu Müdürü Fuat Bayramoğlu, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öncülüğünde çocuk ve gençlerin sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerin, öğrencilere büyük faydaları olduğuna dikkat çekerek, “Öncelikle Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kamil Gürel’e, Sosyal Sorumluluk projesinin yürütücüsü Öğr. Gör. Sayın Ezgi Atalay’a ve eğitim veren öğrenci kardeşlerimize çok teşekkür ederim. Bu tür projeleri, üniversitemizle beraber yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

Üniversitemiz Öğrencilerinden Ağız-Diş Sağlığı ve İlk Yardım Bilgilendirmesi

Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız ve Diş Sağlığı Programı öğrencileri, Gazipaşa İlkokulu 1’inci sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Hazırladıkları görsel sunumlarla minik öğrencileri diş bakımı ve ağız sağlığı konusunda bilinçlendirdiler.

Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri ise, Gölyüzü İzzet Baysal Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencilerine ilk yardım eğitimi verdi. Öğrencileri, bir hasta ya da yaralı ile karşılaştıklarında yapmaları gereken temel ilk yardım uygulamaları hakkında bilgilendirdiler.

Önceki İçerik4’üncü Anneler Üniversitede Okulu Başarıyla Tamamlandı
    Sonraki İçerikBAİBÜ Öğrenci Senatosu İlk Toplantısını Yaptı