“Bütün Derdimiz, Sünneti ve Hadisi Topluma Sunmak Olmalı”

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Mefkure Kültür ve Düşünce Topluluğu öncülüğünde ‘Sünnetin Asrın İdrakine Sunumu’ adlı konferans düzenlendi.

    Akşemseddin İslami İlimler Araştırma ve Uygulama Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.  Süleyman Mollaibrahimoğlu, akademisyenler ve  birçok öğrenci katıldı.

    Programa konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, sünnet kavramının çeşitli ortamlarda çok tartışıldığını, söyleyerek; “Bir Müslüman için sünnetin dindeki konumu tartışılmaz, sorgulanmazdır. Sünnetin ibadette, ahlakta, kültürde ve medeniyetteki rolü geniştir. Bu kadar güzel bir değer, geleneklerimizde, örfümüzde, atasözlerimizde var.” dedi.

    Sünnetin değerini, asrın idrakine nasıl sunulması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Erul, “Biz, hepimiz sünneti ve hadisi bu topluma anlatmalıyız, sunum yapmalıyız.  Bazen hutbeyle, bazen sohbetle. Bir şekilde Allah Resulünün mesajı, sünneti takdim edeceğiz. Bizler risaleti, Müslümandan gayrimüslime herkese sunmak durumundayız. “dedi. Erul, internetteki bazı tartışmaların gençleri çok olumsuz yönde etkilediğini hatırlatarak, “ Biz bugünün asrına, İslam’ı öyle bir anlatalım ki; İslam’ı kabul etmese de Hz. Peygamberi, onun sünnetini saygıyla karşılasın. Biz Hz. Peygamberi anlatırken öne çıkan insani değerleri, peygamber efendimizin beşeri yönünü, beşere vermiş olduğu değeri, hanımlara, gençlere, çocuklara hatta inanmayan diğer inanç gruplarına nasıl değer verdiğini, bu yönünü ele alalım. Dolayısıyla bugünün idrakine Hz. Peygamberi sunacaksak; o gerçekliği, insani değerlere dönük yönünü öne çıkarmamız gerekiyor.” diye konuştu.

    Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erul’a programın sonunda plaket takdim edildi.

    Prof. Dr. Bünyamin Erul ve AİBÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Karasakal, konferanstan önce Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyeret ederek bir süre görüştü. Rektör Alişarlı, Prof.Erul’a, kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

    Önceki İçerikMinik Öğrencilerin AİBÜ’de Tiyatro Sevinci
    Sonraki İçerikErasmus+ Programları Personel Eğitim Alma Hareketliliği