Üniversitemiz, Sıfır Atık Çalıştayına Katıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, 20’yi aşkın üniversiteden akademisyen, sektör temsilcisi ve sanatçılar ile çevre topluluklarına üye öğrencilerin katıldığı “Sıfır Atık” Çalıştayı gerçekleştirildi.

Çalıştayda Üniversitemizi ve ilimizi; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Üniversiteliler ile El Ele, Sıfır Atıkla Yeşil Kampüse” projesinin yürütücüsü, Üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı Şube Müdürü Leyla Selimoğlu, Bolu Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Fatih Temel ve öğrencilerimiz temsil etti.

Çalıştayda öğrencilere, “Sürdürülebilirlik ve Enerji Verimliliği”, “Sürdürülebilir Su Yönetimi”, “Sürdürülebilir Atık Yönetimi”, “Depozito İade Sistemi”, “Sürdürülebilir Yeşil Ambalaj Üretimi” ve “Atık Geri Kazanımında Sanat Uygulamaları” başlıkları kapsamında sıfır atık konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Çalıştay kapsamında ayrıca, Üniversitemizin düzenlediği Sıfır Atık Poster Tasarım Yarışması’nda ilk 10’a giren eserlerin yer aldığı sergi açıldı.

Önceki İçerik2021-2022 Erasmus+ Gastronomi Hareketlilik Konsorsiyumu / Başvuru Sonuçları (1.Çağrı)
    Sonraki İçerikBolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mezunlarını Sevinç ve Gururla Uğurladı