BAİBÜ’de Girişimcilik Zirvesi…

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) İİBF Öğrenci Topluluğu tarafından Girişimcilik Zirvesi düzenlendi.
    İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirilen Girişimcilik Zirvesi’ne öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Programda konuşan İş Adamı-Girişimci Erbakan Malkoç, girişimcilikte insanın kendini tanımasının önemine değinerek, “Akıl insanın kendisini tanımasına vesile olan en yüce varlıktır, en büyük şanstır. Aklınızı kullandığınız zaman kendinizi tanırsınız. Kendinizi tanıdığınız zaman ise kendi özelliklerinizle dimdik ayakta durursunuz. Kişinin kendisini bilmesi erdemliliktir. Erdemli insan ne konuştuğunu, kime nasıl davranılması gerektiğini bilir.” dedi.

    Kariyerinden örnekler sunarak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Malkoç, “Bir şeyi istemek yapmanın yarısıdır. Benim bazı hedeflerim var ve onları gerçekleştireceğim. Siz de kendinize hedefler koyun ve mücadele edin. İnsanın mücadeleci bir ruhunun olması çok önemlidir. Başarı, zorlukla mücadele savaşıdır. Bir insanda muhakkak bulunması gereken bir özellik de vefadır. Ailenize, arkadaşlarınıza karşı vefalı olmayı öğrenin. Başlamak için tutunacak bir dalınız olursa sizin istediğinizi elde etmeme gibi bir durumunuz asla söz konusu olamaz.” diye konuştu.

    Ülkemizde herhangi bir işi yapana, dükkan açan ya da komisyonculuk yapan insanlara girişimci deniyor. Halbuki girişimciliğin uluslararası arenada tanımı tamamen farklı” diyen Malkoç, çoğu meslekte olduğu gibi girişimcilikte de yabancı dilin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ben sizin yerinizde olsaydım bazı şeylerimden kısıp dil öğrenmeye yatırım yapardım.” dedi.

    Program, Erbakan Malkoç’a teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

    Haber ve Fotoğraflar: BAİBÜ Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Sevgi Pilgi

     

     

    Önceki İçerikÜniversitemizde Psikoloji Konferansı Düzenlendi
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı