Çevre Bakanlığı’ndan Diş Hekimliği Fakültemize Sıfır Atık Belgesi Verildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni, fakülte ve çevresinde başarıyla kurarak uygulamasından dolayı “Sıfır Atık Belgesi” almaya değer bulundu.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi işleyişi kapsamında, ihtiyaç duyulan ekipmanlar temin edilerek, uygun yerlere yerleştiriliyor. Çalışanlara ve uygulayıcılara yönelik eğitimler düzenlenerek, uygulamaya ilişkin bilinçlendirmeler yapılıyor. Atıklar, atık kumbaralarında biriktiriliyor. Türlerine göre ayrılan atıklar, geçici depolama alanından, geri kazanılmak üzere çevre lisanslı tesislere ulaştırılıyor. Uygulamanın doğru bir şekilde sürdürülebilmesi için, düzenli aralıklarla izleme çalışmaları yürütülüyor. Güncellemeler yapılıyor. Atık miktarları ve kazanımlar, kayıt altına alınıyor.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi, 12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe girmişti. Bu sistemi başarıyla kurup uygulayan kamu ve özel sektör kuruluş ve firmalarına, Sıfır Atık Belgesi veriliyor.

Önceki İçerikErasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı (KA131-2021 Bütçesi)
    Sonraki İçerikErasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği başladı (KA131-2021 Bütçesi)