Taziye Mesajı (Prof. Dr. Kadir Karkın’ın Vefatı)

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı 1994 yılı kurucu bölüm başkanı Prof. Dr. Kadir Karkın’ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Cenazesi Cuma Günü (26.06.2020) Öğle Namazına müteakip Çatalarık, Yenişehir / Fethiye Mezarlığında defnedilecektir.

Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi, yakınları, öğrencileri, birlikte görev yaptığı personellerimize sabır ve başsağlığı dileriz.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü

Prof. Dr. Kadir Karkın’ın Özgeçmişi

1957 yılında Düziçi Öğretmen Okulunda öğrenci olan Kadir Karkın, 1973 yılında Sinop Kız öğretmen okulunda 5 yıl öğretmenlikten sonra 1978 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Müzik Bölümüne hoca olarak atandı. Atatürk Eğitim Enstitüsü Bölüm Başkanlı yaptı. 1987 yılında Yardımcı Doçentlik, 1988 yılında Doçentlik unvanlarını aldı. 1989 yılında Malatya İnönü Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümünün kuruculuğunu üstlendi. 1994 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Profesör unvanını alarak Müzik Öğretmeliği Bölümünün kuruculuğunu ve bölüm başkanlığını üstlendi. Aynı zamanda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekan yardımcılığı görevini yerine getirdi. 1999 yılında 9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı iken Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığına atanarak Fakültesinin kuruculuğunu üstlendi. 2005 yılı Mart ayında atandığı İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Görevine atanarak Malatya’da görev yaptı. 2010 yılında Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı olarak görev yaptı. Çalıştığı tüm kurumlarda yaylı çalgılar orkestrasını kurdu, çalıştırdı, il içinde ve dışında sayısız konserler verdi.Prof. Dr. Kadir Karkın, son olarak Erdemli Belediyesi Çağdaş Türk Müziği Korosunu çalıştırıyordu.

Önceki İçerikBAİBÜ’de Dijital Kart Dönemi Başlıyor
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Mesut Aköğretmen’in Babasının Vefatı)