Malazgirt Zaferi’nin 951. Yıl Dönümü Mesajı

“Milletimizin tarihinde nice şanlı zaferler vardır ki, Ahlat Ovası’nın şahit olduğu çetin mücadele ile kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin gururu ve önemi hepsinden öndedir. Malazgirt Zaferi ardından Anadolu, adım adım yurdumuz haline gelmiş, rövanş arzusundaki düşmanların nice işgal girişimi püskürten Milletimiz zafer üstüne zafer kazanmaya devam etmiştir.

Büyük zafer Malazgirt’ten bu yana nice büyük komutan ve devlet adamlarımızla yurdumuz Anadolu; ilim, irfan, adalet ve barışın hakim olduğu medeniyetimizin beşiği olarak insanlığa umut, mazlumlara yurt olmuştur. Bizler de elimizdeki imkân ve kabiliyetlerle, yurdumuza sahip çıkmaya, kadim medeniyet tasavvurumuzu gençlerimize aşılamaya ve 2023, 2053 ve 2071 ideallerimiz doğrultusunda yükseltmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 951. yıl dönümünü kutluyor, muzaffer komutan Sultan Alparslan’ı, kahraman ordusunu ve ecdadımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor, Anadolu’yu bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı

Önceki İçerikÜniversitemizde Kontenjanlar %99 ve %100 Oranında Doldu