Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, AİBÜ’de Konferans Verdi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 26’ncı Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) Suriye’deki Gelişmeler ve Türkiye konulu konferans verdi. AİBÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Topluluğu tarafından düzenlenen konferansta Orgeneral Başbuğ, Türkiye’nin dış siyaseti ve terörle mücadele hakkında konuştu.

Hem iç hem dış siyasette Türkiye’nin öz gücüne dayalı milli menfaatler doğrultusunda kararlar alınması gerektiğini ifade eden Orgeneral Başbuğ, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye için önemli olduğunu ve Suriye konusunda Türkiye ile aynı düşüncede olan devletlerle ortak hareket edilmesi önerisini dile getirdi.

Konferansın sonunda Orgeneral İlker Başbuğ’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamer Kasım tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Önceki İçerikOda Müziği Konseri
    Sonraki İçerikSergi ve Söyleşi: Çevre Zamanı-Muhittin Köroğlu