TÜHOM Makedonya Yolcusu…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu (TÜHOM) Makedonya’da düzenlenecek ‘65. Uluslararası Balkan Halk Dansları Festivali’nde ülkemizi temsil edecek.

Makedonya’nın Ohrid kentinde 06 Temmuz Cumartesi günü başlayacak festivale, 7 ülke katılacak. Türkiye’yi AİBÜ Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu’nun temsil edeceği festivalde, TÜHOM ekibi Trakya yöresine ait Silivri ve Roman oyunları ile Siirt ve Akçaabat yörelerinin oyunlarını oynayacak. Ekip aynı zamanda vücutları surat şeklinde boyanıp yüzleri örtüyle kapatılan ve biri kız diğeri erkek olan Silifke yöresine ait ‘Aşuk Maşuk’ ortaoyununu sahneleyecek. Festival, 11 Temmuz Perşembe günü sona erecek.

Önceki İçerikSakaryalı Minik Öğrenciler AİBÜ’de Hem Eğlendiler Hem Öğrendiler
    Sonraki İçerikAİBÜ’lü Öğrenciler Üniversitesini Tanıtıyor!