15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

“Milletimizin kendisini düşmandan ve teröristten koruması için verdikleri silahları, bu necip millete doğrultan vatan hainleri, bundan 6 yıl önce karanlık ve meşum emellerini gerçekleştirmek için harekete geçmişti.

FETÖ 15 Temmuz 2016 gecesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil, Ülkemizin kritik noktalarına gerçekleştirdikleri hain saldırılarla; Türkiye Cumhuriyeti’ni, Cumhurbaşkanı’nı, Milletin Vekillerini ve Milletin kendisini hedef alarak gerçekleştirdiği alçak darbe girişimi, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve güçlü liderliğinde, devletimizin vatansever yetkilileri, aziz milletimizin feraseti, cesareti ve cansiperane mücadelesiyle, destansı bir direnişle karşılaşmış, tarihte eşi görülmemiş büyük bir mücadele sonunda hak ettiği karşılığı bularak bertaraf edilmiştir.

Devlet ve millet işbirliği ile 15 Temmuz gecesinde hainlere karşı konulan direniş ve diriliş ruhu, küresel ve yerel vesayet odaklarına unutamayacakları bir ders vermiş, bu kahramanlığın oluşturduğu etki dünya halklarına ilham olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğine yürekten inanan ve bu uğurda üzerine düşen vazifeleri yapan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak, her türlü terörist oluşum ve vesayet odağının karşısında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Yetiştirdiğimiz gençlerimiz, milli birlik ve bütünlüğümüze, çoğulcu demokrasimize, hak ve özgürlüklere bağlı, maneviyatına ve kadim medeniyet değerlerimize saygılı olarak, cennet vatanımıza değer katmak üzere mezun olmaktadırlar.

Yıldönümü vesilesiyle vatan, millet ve milli bekamız uğruna şehadet şerbeti içen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlık ve uzun ömür temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikÜniversitemiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri 2022
    Sonraki İçerik15 Temmuz Fotoğraf Sergisi – Çevrimiçi Sergi