Göynük Kültürel Miras Günleri Karma Sergisi açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER), Göynük Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesinin organize ettiği Göynük Kültürel Miras Günleri Karma Sergisi Gülezler Konağında açıldı.

Etkinliğe; Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, akademisyenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz; Üniversitemizin bu tür kültür sanat faaliyetlerine verdiği önemi vurguladı. Gündüz, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Gündüz’ün ardından söz alan Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya; Göynük’ün kültürel mirasının oldukça fazla olduğunu belirterek Göynük’ün daha da gelişmesini beklediğini belirtti. Çankaya etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından; Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa “Göynük Mezar Taşlarının Söyledikleri” adlı sunum yaparken Öğr. Gör. Nimet Çelebi “Kabalar Basması Grafik Tasarım: Bir Türkü Bin Motif” adlı sunumu, Dr. Öğr. Üyesi Melek Şahin Dokuyucu “Dokumalardan Resme Göynük” adlı sunumu ve Doç. Dr. Perihan Şan Aslan “Seramik Uygulamaları” adlı sunumu yaptı.

Sunumların ardından Göynük Kültürel Miras Günleri Karma Sergisinin açılışı yapılarak sergi gezildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/2167
    Önceki İçerikPeygamberlik Müessesesi / Konferans