https://ibu.edu.tr/Website/Default.aspx
https://ibu.edu.tr/Website/Default.aspx
https://ibu.edu.tr/Website/Default.aspx
https://ibu.edu.tr/Website/Default.aspx

    Düzce ve Bolu’dan bölgesel kalkınma için ortak teknoloji ve inovasyon adımı 

    Düzce Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), DÜSİMER, BAİBÜ-TTMER, Düzce Teknopark, Bolu Teknokent, Düzce TTO, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) iş birliği ve TÜBİTAK desteğiyle düzenlenen “Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı 2026”, bölgenin bilimsel ve teknolojik üretim kapasitesine katkı sunmak amacıyla 9’uncu kez iş, bilim ve sanayi dünyasını bir araya getirdi.

    Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Bolu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa İmren, Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara, akademisyenler, araştırmacılar, sanayi temsilcileri, girişimciler ve öğrenciler katıldı.

    Ar-Ge odaklı projeleri, akademi, sanayi ve girişimcilik ekosistemiyle bir araya getiren üniversite temelli inovasyon platformu Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı, projelerin tanıtılmasına, değerlendirilmesine ve iş birliği fırsatlarının geliştirilmesine katkı sunuyor.

    Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı 2026 açılışında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Yiğit, bilginin üretime, fikrin değere dönüştüğü bu önemli organizasyonun, üniversitelerimizin üstlendiği misyonun en somut göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

    Rektör Yiğit, Ar-Ge proje pazarlarının önemine vurgu yaptı

    Günümüz dünyasında rekabetin anahtarının bilgi üretmek, bu bilgiyi yenilikçi yaklaşımlarla harmanlamak ve toplumsal faydaya dönüştürmek olduğunu kaydeden Rektör Yiğit, “Üniversiteler; araştırma, geliştirme ve inovasyonun merkezinde yer alan öncü yapılardır. Bu bağlamda Ar-Ge proje pazarları, akademi, sanayi ve girişimcileri aynı zeminde buluşturarak iş birliği kültürünü güçlendiren son derece kıymetli platformlardır. Bizler bu etkinlikle, öğrencilerimizin araştırma becerilerini geliştirmeyi, ekip çalışması kültürünü kazandırmayı ve onları doğrudan sektörle buluşturarak istihdam ve iş birliği fırsatlarını artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

    Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik eden Rektör Yiğit, Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı’nın yeni iş birliklerine kapı aralamasını, nitelikli projelerin hayata geçmesine vesile olmasını ve ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimine katkı sağlamasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

    Projelerin sergilendiği stantlar gezildi

    Açılış konuşmalarının ardından poster alanında proje incelemeleri yapıldı ve stantlar gezilerek projeler hakkında ayrıntılı bilgi alındı. Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı 2026 kapsamında; Makine/İmalat Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Tıp ve Sağlık Uygulamaları, Yapı Malzemeleri Üretimi ve Uygulamaları, Kompozit Malzeme Teknolojileri ve Uygulamaları, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri, Sanayi, Üretim ve İleri Teknoloji Uygulamaları, Lojistik, Sanayi Entegrasyonu ve Bölgesel Planlama, Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri, Tekstil Sanayi Teknolojileri, Kimya/İlaç Teknolojileri, Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji, Doğal Kaynaklar, Turizm ve Kültürel Miras Yönetimi, Sağlık ve Spor Bilimleri ve diğer teknoloji alanları alt temasında birçok proje sergilendi.

    Dereceye giren projeler ödüllendirildi

    Düzce Bolu Ar-Ge Proje Pazarı 2026 sonunda dereceye giren projeler ödüllendirildi. Jüri değerlendirmesi sonucunda; Ali Kuşçu Genç Yenilikçiler Kategorisinde “Derin Düşünme Modeli ile Histopatolojik Görüntülerden Osteosarkom Tespiti” projesiyle Enes Taş birinciliğe, “Yapılandırılabilir BLDC Motor Sürücü Platformu” projesiyle Uygar Demir Koç ikinciliğe ve “Yer Radarı Ölçümleri İçin Elektrikli İnsansız Kara Aracı Tasarımı” projesiyle Ahmet Umut Göngörmüş üçüncülüğe değer bulundu.

    El Cezeri Teknoloji Liderleri Kategorisinde birincilik ödülüne “Edusenses: Yapay Zeka Destekli Sürekli İzleme Tabanlı Raylı Sistem Bakım Platformu” projesiyle Hasan Köten, ikincilik ödülüne “Tarımsal Atık Tabanlı Biyokompozit Granül” projesiyle İdris Karagöz ve üçüncülük ödülüne “Diba-Fibro Concrete Gel: Akıllı Jel Teknolojisi ile Kontrollü Yüzey Aşındırıcı” projesiyle Hüsnü Gerengi değer görüldü.

    İki akademisyenimizin projeleri, Uluğ Bey kategorisinde dereceye girdi

    Uluğ Bey Bilim ve Araştırma Kategorisinde ikincilik ve üçüncülük dereceleri, Üniversitemizden iki kıymetli akademisyenin projelerine verildi. Bu kategorinin birincisi “Edusenses: Yapay Zeka Destekli Sürekli İzleme Tabanlı Raylı Sistem Bakım Platformu” projesiyle Emre Uygun, ikincisi “GraphAdV Solunum Yolu Adenovirüs Alt Tiplerinin Hızlı Tanısı İçin Taşınabilir GFET Tabanlı Biyosensör Platformu” projesiyle Güven Akçay ve üçüncüsü “Yanal Yük Altında Silindirik Yapılarda Geliş İş Enerji Emilimi İçin Bambudan Esinlenen Auxetik Hücresel Mimari” projesiyle Mehmet Fatih Kahraman oldu.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/fbt5
    Önceki İçerikVI. Ulusal Aşçılık Kampı Etkinlik Takvimi