Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üniversite konferansları programı kapsamında Üniversitemiz Rektörlüğü iş birliğiyle organize edilen Dijitalleşme Çağında Ulusal Güvenlik: Yeni Cepheler, Yeni Riskler ve 5G Ötesi Gerçeği Konferansı Kültür Merkezi Mavi Salonda yapıldı.
Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaya Yıldız, dekanlar ve akademisyenler ile öğrenciler katılırken etkinlikte TÜBA Asli Üyesi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan konuşmacı olarak yer aldı.
TÜBA tanıtım filminin gösterimi ile başlayan etkinlikte TÜBA Asli Üyesi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan “Dijitalleşme Çağında Ulusal Güvenlik: Yeni Cepheler, Yeni Riskler ve 5G Ötesi Gerçeği” başlıklı sunumunu yaptı. Kendi özgeçmişinden bahseden Arslan teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmesiyle dünyada yaşanan dönüşüm hakkında bilgi verdi. Bazı mesleklerin zamanla kaybolacağını ifade eden Arslan kaybolan mesleklerin yerine yeni mesleklerin oluşacağını belirtti. I. Dünya Savaşının siper cephe savaşı olduğunu dile getiren Arslan günümüzde yaşanan savaşların ise siber cephe savaşı olduğuna dikkat çekti. “Veriyi kontrol eden dünyayı kontrol eder” diyen Arslan verinin ve verinin işlenmesinin önemine dikkat çekti. Tarım, sağlık, telekomünikasyon, ulaşım, savunma sanayi gibi sektörlerin dijital dönüşümünden bahseden Arslan dijital dönüşümün verimliliği artırdığını vurguladı.
Sunumun ardından soru cevap kısmında katılımcılar merak ettiklerini sordu TÜBA Asli Üyesi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan soruları cevapladı.
Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Faruk Yiğit, TÜBA Asli Üyesi ve Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Arslan’a teşekkür belgesi ve plaket verdi.

















































































































