9. Anneler Üniversitede Okulu sona erdi

Rektörlüğümüz himayesinde Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KATUM) tarafından bu dönem 9’uncusu düzenlenen Anneler Üniversitede Okulu, kapanış programıyla sona erdi.

27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sağlık Okuryazarlığı temasında zengin bir içerikle gerçekleştirilen eğitim programının son gününde Refika Baysal Toplum Sağlığı Merkezi KETEM Birimi’nde görev yapan Dr. Atike Geliş, “Sağlıklı Hayat” başlıklı bir sunum yaptı.  KETEM faaliyetleri hakkında bilgi veren Dr. Geliş, özetle “Sağlıklı kadın ve erkeklere yapılan taramalarla kanserin erken tanısını amaçlıyoruz. 3 kanser tarıyoruz. Bunlar; toplumda görülme sıklığı yüksek olan meme kanseri (40-69 yaş arası kadınları 2 yılda bir tarıyoruz.), rahim ağzı kanseri (30-65 yaş arası kadınları 5 yılda bir tarıyoruz.) ve kalın bağırsak kanseri (50-70 yaş arası kadın ve erkeklerde 2 yılda bir tarıyoruz.) erken tanısı için tarama yapıyoruz.” diye konuştu.

“Sigara içenler, içmeyenlerin de ölümüne neden oluyor.”

Bu kanser türlerinin nedenleri ve erken tanısı için yapılması gerekenleri anlatan Dr. Geliş, KETEM’deki sigara bıraktırma merkezi hakkında da bilgi verdi ve sigara içtiği için hayatını kaybeden her 9 kişinin, sigara içmeyen bir kişinin ölümüne de neden olduğunu söyledi.

Uluslararası öğrencilerden kıymetli annelerimiz için mini konser

Sunumun ardından TÖMER’de Türkçe eğitimlerine devam eden uluslararası öğrencilerin hazırladığı ve sevilen Türkçe şarkıları söyledikleri konser, annelerden tam not aldı. Konserin sonunda, annelerin ricasını kırmayan uluslararası öğrenciler, 4 şarkı daha söyledi. Mezuniyetlerinin ardından ülkelerine geri dönecek uluslararası öğrencilerle tanışan anneler, eğitim hayatında ailelerinden uzak kalan ve anne özlemi duyan öğrencilere, gönül kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

Anneler, 5 günlük eğitim programının ardından düşünce ve duygularını dile getirdi. Alanında uzman akademisyenlerce hazırlanan zengin içerikli, öğretici eğitim programının öğrencisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan anneler, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ailesine ve emeği geçenlere teşekkür etti; üniversiteyi ülkemize kazandıran kurucumuz merhum İzzet Baysal’ı şükran ve minnetle yâd etti.

Annelere sertifikaları verildi

Annelere sertifikaları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz tarafından takdim edildi. Annelerimiz de tüm üniversite adına KATUM Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir’e çiçek hediye etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/kan2
    Önceki İçerikYENİGIDAM Tanıtım Günleri