Türk sinemasının köşe taşlarından Kâbe Yollarında belgeseli gösterildi

Yeşilçam döneminde Milli Sinema akımının başlangıç eseri olan yönetmenliğini Yücel Çakmaklının yaptığı, senaryosunu Tarık Buğranın yazdığı yapımcılığını Ali Osman Emirosmanoğlu’nun yaptığı Kabe Yollarında belgeseli gösterildi ve yapımcısı ile söyleşi yapıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlik üniversitemiz Öncü Kuşak Topluluğu, Motif Anadolu Kültür Sanat Derneği (MAKSAD), Uluslararası Sinema Derneği ve Enderun Medya Kulübü (ENMEDYA) paydaşlığında gerçekleşti. Etkinliğe Bolu sivil toplum kuruluşlarından başkan ve temsilciler, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Program, Kabe Yollarında Belgeselinin gösterimi ile başladı. Gösterim sonrasında belgeselin yapımcısı Elif Film kurucusu Ali Osman Emirosmanoğlu ile çevrim içi söyleşi MAKSAD ve ENMEDYA Başkanı Fatih Peker moderatörlüğünde yapıldı. Emirosmanoğlu filmin yapım süreci hakkında bilgiler verdi. Filmin Türk sineması için önemli yeri olan Milli Sinema akımının başlangıcı olan bir yapım olduğunu arkasından Huzur Sokağı romanının uyarlaması olan Birleşen Yollar filmi ile devam eden süreci ve sonrasını anlattı. Emirosmanoğlu milli ve manevi değerleri taşıyan yapımlara yeni filmler ve çizgi filmler ile devam ettiklerini söyleyerek ayrıca Müslüman ülkelerin bir araya gelerek kurdukları bir dijital platformun yakında ilan edileceğinin müjdesini verdi. Uluslararası Sinema Derneği Başkanı Nazif Tunç ile yapılacak çevrimiçi söyleşide, salonda meydana gelen teknik arıza nedeniyle ses bağlantısı gerçekleştirilemedi. Tunç program katılımcılarına selamlarını mesaj yoluyla iletti.

Program sonunda 24. Dönem Bolu Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu ve Öncü Kuşak Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nuh Uçgan tarafından Fatih Peker’e teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/n899
    Önceki İçerik7. Ulusal Gençlik Farkında Proje yarışmasında öğrencimiz Büşra Turgay birinci oldu
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Personelimiz Sabahattin Ağış’ın vefatı)