BAİBÜ’de siber güvenlik uygulamaları eğitimi

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet ortamında kişisel veri güvenliğimizin öneminin her geçen gün artması nedeniyle, bu konuda yapılan güncel çalışmalar konusunda bilgi vermek üzere Üniversitemizde uygulamalı siber güvenlik eğitimi verildi.

Bu kapsamda Siber Güvenlik Topluluğu tarafından, 4 ve 5 Mayıs 2024 tarihlerinde Mühendislik Fakültesi’nde CyberFirst’24 etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Bilgisayar Mühendisliği, yazılım, bilişim ve benzeri alanlarda eğitim gören ya da bu konuya merak duyan öğrencilerimizin yanı sıra farklı üniversitelerden misafir öğrenciler de katıldı.

Eğitim programının açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Siber Güvenlik Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Önder Eyecioğlu, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Beken, akademisyenler, Siber Güvenlik Topluluğu Başkanı Cerennur Korkut ve topluluk üyesi öğrenciler ve konuk öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, internete erişimin yüzde 95’lere ulaştığı ülkemizde, insanların yüzde 70’ten fazlasının kamu ve özel sektörle ilgili işlemlerini internet üzerinden yaptığına dikkati çekerek, bu durumun kişisel veri güvenliğini önemli hale getirdiğini vurguladı. Eğitim içeriğinin siber güvenlik konusunda öğrencileri bilgilendirici olduğuna vurgu yapan Him, eğitim programının faydalı ve verimli geçmesini temenni etti.

Kişisel veri güvenliğinin önemi artıyor

Eğitim kapsamında Yapay Zeka Araştırmacısı Batuhan Hangün “Görüntü İşleme ve Bilgisayarla Görü” eğitimi verdi. Hangün, siber güvenlikteki mevcut çalışmalar ve güncel uygulamalar ile görüntü temelli siber güvenlik uygulamalarının geleceği konularında bilgi verdi.

Siber Güvenlik Uzmanı Onur Oktay’la ise, mavi ve mor takımın bir araya geldiği eğitimde, saldırıları durdurmak ve sistemleri test etmek için gerçek dünya senaryoları deneyimlendi. Siber güvenlik konusunda kariyer yapmanın önemi vurgulandı.

Program kapsamında eğitimciler Batuhan Hangün ve Onur Oktay’a teşekkür belgesi takdim edildi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/dyle
    Önceki İçerikYahudilik, Hristiyanlık ve İslam’da Peygamberler ve Peygamberlik / Konferans
    Sonraki İçerikİl Defterdarı Çelik’ten Rektör Alişarlı’ya ziyaret