Rektör Alişarlı, Bolu’nun Önde Gelen Sanayi Kuruluşu Temsilcileri ve İşadamlarını İftarda Ağırladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu’da faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşu temsilcileri ve KOBİ yetkililerini iftarda ağırladı. İftara Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Belediye Başkan yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Ahmet Küçükkaraca’nın yanı sıra Bolu’da faaliyet gösteren 50’nin üzerinde firma yetkilisi katıldı.

İftar öncesi konuklara, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programlarının (TEYDEB) tanıtımı ile Üniversitemizin TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları için tasarladığı Elektrikli Otomobil “Ayvaz”ın tanıtımı yapıldı.

Tanıtım öncesi konuklarına hitab eden Rektör Alişarlı, bir şehirde üniversitenin ne kadar güçlü olursa o şehrin sanayisi ve iş adamlarının da o kadar güçlü olacağını ifade ederek, başarıya ancak birlikte çalışarak ulaşılabileceğini kaydetti.

Bolu sanayicileri ve iş adamlarının üniversite ile ilgili olarak etken, girişken, eleştiren ve sorgulayan olmalarını samimi olarak istediklerini belirten Alişarlı, “Doğrusu ben şunu arzu ediyorum: eğer üniversitemizde yapılmış bir arge sonucu, bir ürün geliştirilmişse bunu hemen sizlerle paylaşmak duyurmak istiyorum. Sizlerin de sorunları varsa bize ulaştırmanızı arzu ediyorum. Geliştirebileceğimiz çözümlerle elimizden geldiğince karşılamaya çalışacağız” diye konuştu. Alişarlı, bu tür toplantıların aratarak devamını dileyerek konuklarına teşekkür etti.

Sanayici ve İşadamlarının büyük ilgi gösterdiği programda ilk olarak TÜBİTAK Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Koordinatörü Ferhat Güner tarafından TEYDEB Programı ve işleyişi hakkında bilgi verildi. İşadamlarından gelen soruları da cevaplayan Güler, Bolu’lu işadamlarını TEYDEB programının sunduğu imkanlardan yararlanmaya davet etti.

Programda ayrıca,  Biyomedikal Sağlık Projeleri alanında Çanakkale Proje Pazarında birinci olan “VenoSmart Tape” projesi hakkında proje koordinatörü Prof. Dr. Yeşim Bakar, işadamlarına ayrıntılı bilgi vererek, proje çıktısı ürünün ticarileşmesinin Bolu ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, böyle bir programı düzenlediği için Rektör Alişarlı’ya teşekkür ederek, Üniversite-Sanayi işbirliğinin bu tür etkinliklerle daha da gelişeceğine inandığıjı söyledi. Rektör Alişarlı, programa sağladığı destekten dolayı TÜBİTAK Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Koordinatörü Ferhat Güner’e plaket takdim etti.

Önceki İçerikKöroğlu Yazarlık Mektebi’nin 2017-2018 Dönemi, Türkülerimizle Son Buldu
    Sonraki İçerikAyvaz Elektromobil, Bolu Sanayisinin Katkısıyla Gelişecek