BAİBÜ “Lisansüstü Eğitim Süreç Takip Sistemi” Ankara Üniversitesi’ne tanıtıldı

Yazılımı BAİBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından yapılarak yine kendi bünyesinde başarıyla kullanılan Lisansüstü Eğitim Süreç Takip Sistemi, Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri’ne çevrimiçi olarak tanıtıldı.

BAİBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü müdürü Prof. Dr. İbrahim Kürtül, müdür yardımcısı Doç. Dr. Cihangir Kirazlı ve Ankara Üniversitesi Enstitü yetkilileri ve personelinin katılımıyla düzenlenen Lisansüstü Eğitim Süreç Takip Sistemi çevrimiçi tanıtım toplantısında, eğitim süreçlerinin dijitalleştirilmesine dair geniş bir perspektif sunuldu ve alanın yenilikçi gelişmeleri aktarıldı.

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü personelleri tarafından yazılımı yapılan ve kullanıcı dostu Lisansüstü Eğitim Süreç Takip Sistemi, Eğitimde dijital dönüşümü destekleyerek, öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personelin süreçlerdeki iş yükünü azaltmayı ve takibi kolaylaştırmayı hedefliyor. Sunum sırasında, sistem özellikleri ve avantajları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı; mevzuat uyumluluğu, veri güvenliği, erişilebilirlik gibi önemli konulara ışık tutuldu.

Sunumda, eğitim süreçlerinin elektronik ortamda yönetiminin getirdiği faydalara dikkat çekildi. Kağıt tüketiminin önemli ölçüde azaltılması ve çevresel sürdürülebilirlik adımlarının güçlendirilmesinin yanında, öğrenci tezlerinin işlenişindeki şeffaflığın artırılması ve tez süreçlerinin hızlandırılmasının, akademik yayınların kalitesinin ve miktarının artışına önemli katkılar sunacağı belirtildi.

İlgili yazılıma aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
    online.lisansustu.ibu.edu.tr

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/9yq0
    Önceki İçerik30-31/12/2023 Tarihli Öğretim Elemanı Alım İlanı Nihai Değerlendirme Sonuçları
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Mustafa Yaman’ın kayınvalidesinin vefatı)