Tıp Fakültesi’nde Halk Sağlığı Merkezi Seminer Salonu Açılışı Yapıldı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı bünyesinde kurulan ‘Bilgisayar Seminer Salonu’ düzenlenen törenle açıldı. Özellikle intörn öğrencilerimizin araştırma laboratuvarı olarak kullanacakları seminer salonunun eğitim alt yapısı ve tefrişi, hayırsever iş adamı Yavuz Selim Şabablı tarafından yapıldı.

Morfoloji binasındaki Bilgisayar Seminer Salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ural, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Seval Alkoy, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, hayırsever iş adamı Yavuz Selim Şabablı, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Seval Alkoy, burada yaptığı konuşmada, bu mekânın öğrencilerimizin eğitimine büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, Tıp Fakültesi’ne değerli bir armağan kazandıran hayırsever iş adamına teşekkür etti. Dekan Prof. Dr. Ahmet Ural’da, bilgisayar seminer salonunun diğer yatırımlara örnek teşkil etmesini ve benzer desteklerin devam etmesini temenni ederek, emeği geçenleri kutladı.

Rektör Alişarlı: “Eğitime Yapılan Bu Tür Katkılar, Öğrencilerimizin Yetişmeleri İçin Çok Önemli.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, halk sağlığı ana bilim dalının özellikle koruyucu hekimlikteki önemine dikkati çekerek, özetle “Eğitime yapılan bu tür katkılar, öğrencilerimizin yetişmeleri için çok önemli. Öğrencilerimizin faydalanabilecekleri böyle bir araştırma ortamını hazırladığınız için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de vakitlerini burada bolca geçirmelerini ümit ediyorum. Çünkü bu tür yatırımların hayata geçirilmesi öğrencilerimizin talepleriyle oluyor aslında. Bunu unutmamamız gerekiyor. Ben, seminer salonunun öğrencilerimize ve akademisyenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolulu hayırsever iş adamlarının üniversitemize sağladıkları katkıları dile getirerek, üniversitenin; turizm, sağlık, spor ve üniversite kenti olacak Bolu için önemine değindi. Yılmaz, sözlerini üniversitemize verdiği destekten ötürü hayırsever iş adamı Yavuz Selim Şabablı’ya teşekkür ederek tamamladı.

Konuşmaların ardından Yavuz Selim Şabablı’ya, Başkan Alaaddin Yılmaz ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Önceki İçerikRektör Alişarlı, Üniversitemizin Uluslararası Öğrencileriyle Biraraya Geldi
    Sonraki İçerikAİBÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’de Radyoloji Uzmanlık Eğitimi Verebilen Sayılı Kurum Arasına Girdi.