Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet töreni Bordo Salon’da gerçekleştirildi. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Him, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende açılış konuşmasını fakülte birincisi Nizamettin Taşdemir yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Taşdemir, yaşadığı gururu katılımcılarla paylaştı. Hekim olmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Taşdemir mezuniyet kütüğüne dönem birinciliği künyesini çaktı. Tören, eğitimde devamlığı simgeleyen Türk Bayrağı ve BAİBÜ flamasının devir teslimi, mezun öğrencilerin 4. sınıf öğrencilerine bayrak ve flamayı devretmesiyle devam etti.

Devir teslimin tamamlanmasıyla kürsüye gelen BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Öztürk katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Tıp Fakültesi öğrencilerinin mezun olmasında katkısı olanlara teşekkür eden Öztürk, mezun olan öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu.

Öztürk’ün ardından kürsüye gelen BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Öğrencilerin mezun olmasında emeği geçenlere teşekkür eden Alişarlı ülkemiz ve insanlığa faydalı olabilmenin önemini vurgulayıp “Mezuniyetinizin yeni bir başlangıç olacağı bilinciyle hayatınızda başarı ve kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmanacağınıza inanıyorum. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak bizleri de gururlandıracak ve onurlandıracaktır.” dedi. Üniversitemizin bir ‘Hayırseverler Üniversitesi’ olarak anılmasına vesile olan, kurulmasında ve büyümesinde emekleri olan, yaptığı öncülüğü ile birçok hayırsevere örnek olan Merhum İzzet Baysal başta olmak üzere, Merhum Yaşar Çelik ve Merhum Mehmet Tanrıkulu’nu rahmetle ve minnetle yâd eden Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Ali Ericek, Süreyya Astarcı ve katkıları bulunan diğer tüm hayırseverlere sağlıklı uzun ömürler diledi.

Alişarlı’nın ardından söz alan Bolu Valisi Erkan Kılıç katılımcıları selamlayarak sözlerine başladı. Mezun olan öğrencileri tebrik eden Kılıç, öğrencilerin mezun olmasında emeği olanlara teşekkür etti. Hekimlik mesleğinin zorluklarına değinen Kılıç mezunlara tavsiyeler verdi.

Kılıç’ın sözlerini bitirmesinin ardından Vefa Anlağan, İshak Yönev ve Yusuf Eren tarafından Türk Halk Müziği konseri verildi. Konser bitiminde BAİBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Öztürk konseri veren Vefa Anlağan, İshak Yönev ve Yusuf Eren’e teşekkür belgesi verdi. Akabinde mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi ve mezun olan öğrenciler hekimlik yemini edip kep fırlattı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/u6rx
    Önceki İçerikOnlıne Eğitim Semineri: Research Smarter: 2024 Journal Cıtatıon Reports™ Sürümü
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Dr. Öğr. Üyesi Sabiha BİLGİ’nin Vefatı)