Hasan Hüseyin Genç ile “Bağlamada Yatay ve Dikey İcra Teknikleri” Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi.

TRT Bağlama Sanatçısı Hasan Hüseyin Genç’in konuşmacı olarak katıldığı “Bağlamada Yatay ve Dikey İcra Teknikleri” konulu söyleşi kongre merkezi yeşil salonda gerçekleştirildi.

Söyleşiye Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ile akademisyenler ve öğrencileri katıldı. Açılış konuşmasını Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan yaptığı söyleşide, TRT Bağlama Sanatçısı Hasan Hüseyin Genç bağlama icra teknikleri hakkında teknik bilgiler verip uygulamalarda bulundu. Yatay ve dikey icra teknikleri arasındaki farkı anlatan ve aradaki farkı uygulamalı olarak gösteren Genç, yatay icrada iki oktav ses çıkarılabilirken dikey icrada bunun daha fazla olabileceğini ifade etti.

Türk müziğinde genel olarak ritim ve kondisyon eksikliği olduğunu belirten Genç, müzikte ritim ve kondisyonun önemine dikkat çekti. Türk Sanat Müziği ile Türk Halk Müziği arasındaki farklara değinen Genç, her müzik türünün kendi dinamiklerinin olduğunu ve o dinamiklere uygun hareket etmek gerektiğini vurguladı.

Söyleşinin sonunda Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, TRT Bağlama Sanatçısı Hasan Hüseyin Genç’e teşekkür belgesi verdikten sonra üniversitemizde çekilen fotoğraflardan oluşan Kampüsten Manzaralar Fotoğraf Albümünden bir fotoğraf hediye etti.

Önceki İçerikIV. Anneler Üniversitede Okulu / 27-31 Aralık 2021
    Sonraki İçerikBAİBÜ Masa Tenisi Turnuvası Sona Erdi