BAİBÜ QS 2025 Avrupa üniversiteleri Sıralamasında yer aldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, ilki geçen yıl açıklanan QS Avrupa Üniversiteleri sıralamasında bu yıl da 601+ bandında yer aldı. Üniversitemiz, QS Avrupa Üniversiteleri sıralamasında listeye girebilen 72 Türk üniversitesi arasında ise 42’nci sırada yer aldı.

Dünya çapında yüksek öğretim kurumlarını ve akademik programları derecelendiren saygın üniversite derecelendirme kuruluşlarından biri olan Londra merkezli QS (Quacquarelli Symonds)’in 2025 yılı Avrupa Üniversiteleri sıralamasında, Doğu, Batı, Kuzey ve Güney Avrupa’daki 42 ülkeden 684 üniversite yer aldı.

QS sıralamasına dahil olan Üniversiteler; Akademik Tanınırlık, İşveren Tanınırlığı, Yayın Başına Düşen Atıf Sayısı, Uluslararası Araştırma Ağı ve Sürdürülebilirlik gibi 12 farklı kritere göre değerlendirilmektedir. BAİBÜ, bu kriterler arasında en yüksek puanları Öğretim Üyesi Öğrenci Oranı 19,2 puan alarak Türk Üniversiteleri arasında 19’uncu ve Yayın Başına Düşen Atıf Sayısından 12,3 puan alarak Türk Üniversiteleri arasında 21’inci sırada yer aldı.

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemizi akademik başarılarının çıktılarının yansıtıldığı ve dünyanın en iyilerinin sıralandığı listelerde görmenin Üniversitemizi gururlandırdığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, üniversitenin tüm süreçlerinde sürdürülebilir bir kalite anlayışı ile hareket etmenin ve stratejik plan hedefleri doğrultusunda etkin bir performans yönetiminin uluslararası alanda alınan bu başarılarda önemli olduğunu ifade etti. QS 2025 sıralamalarında elde edilen başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Alişarlı, bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personeli özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/qzrb
    Önceki İçerikBolu Girişimcilik Akademisi’nin ilk danışma kurulu toplantısı yapıldı
    Sonraki İçerik15 Temmuz etkinlikleri kapsamında iki turnuva yapıldı