Öğrencilerimizin ulaşım sorununa çözüm buluyoruz

Üniversitemiz Kalite Güvence Sistemi çalışmaları kapsamında uygulanan anket sonuçlarına göre, öğrencilerimizin beklentileri doğrultusunda ulaşım sorunlarının çözümüne yönelik toplantı gerçekleştirildi.

11 Aralık 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen ilk toplantıda; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz,  Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Karaköy Kooperatifi Başkanı Fatih Mülayim ile bir araya geldi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca başkanlığında 14 Aralık 2023 Perşembe günü yapılan ikinci toplantıya ise, Karaköy Kooperatifi Başkanı Fatih Mülayim ve Özel Halk Otobüsleri Sevk ve İdare Sorumlusu Kıvanç Alagöz’ün yanı sıra Öğrenci Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Çeker, Kalite Koordinatörlüğü uzman personeli Songül Yorgun ile Öğrenci Dekanlığı temsilcileri Tevhide İrem Zorlu ve Ebru Koçyiğit katıldı.

Toplantılarda özellikle öğrencilerimizin dile getirdiği başlıca sorunlar;

1. Özellikle sabah saatlerinde ve belirli saatlerde şehir içi ve kampüste öğrencilerin sık olarak kullandığı duraklarda yoğunluk olması,
    2. Araçta kapasite fazlası kişi olması,
    3. Ring ücretlerinin yüksek olması,
    4. İletişimde yaşanan sıkıntılar.

Sorunların çözümüne yönelik alınan kararlar;

1. Ringlerde biniş ücreti yanı sıra aylık abonman sisteminin olabileceği konusunda çalışma yapılması,
    2. Araçların dolduğunda kalkmasının yanı sıra, süresi geldiğinde kalkması konularında şoförlerle görüşülmesi,
    3. Araçların dolulukları göz önüne alınarak daha kısa sürede kalkması,
    4. Öğrencilerin yoğun ikamet ettikleri noktalarda belirli saatlerde ek araç konulmasının sağlanması,
    5. Şoförlere hizmet içi eğitim verilmesi,
    6. Şikâyetler konusunda yaşanan durumların Karaköy Kooperatif Yönetimine iletilmek üzere Öğrenci Dekanlığı ile paylaşılması,

Karekod sistemi ile öğrenci şikâyetleri hızla çözülecek

Ulaşım sorununun çözümüne yönelik Öğrenci Dekanlığı tarafından hazırlanacak karekod sistemi ile öğrencilerimizden gelen şikâyetler anında değerlendirilip Karaköy Kooperatifi’ne iletilerek sorunların hızla çözülmesi kararlaştırıldı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/bzm4
    Önceki İçerikPatent ve faydalı model çalışmaları görüşüldü
    Sonraki İçerikFilistinli kardeşlerimizin haklı davası BAİBÜ sahnesine taşındı