Patent ve faydalı model çalışmaları görüşüldü

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya yapılan ziyaret kapsamında, patent ve faydalı model çalışmaları ile başvurudan tescile patent sürecini içeren bir görüşme gerçekleşti.

Destek Patent Kurumsal Müşteri Yöneticisi Uğur Erdem ve Patent Uzmanı Erol Köksalanlar, Rektör Alişarlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, NÜRDAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Kalkan ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rıfkı Terzioğlu da katıldı.

Patent süreci, eğitim programlarıyla desteklenecek

Görüşmede, üniversitemizin patent ve faydalı model potansiyeli, mevcut rakamlar çerçevesinde değerlendirildi. Patent ve faydalı model başvuru sayılarının artırılması, mevcut patentlerin lisanslanarak ticarileşmesine yönelik yol haritaları konuşuldu. Konuyla ilgili ulusal ve uluslararası uygulama örnekleri incelendi.

Akademik personele yönelik olarak, başvurudan tescile patent süreci ile fikri ve sınai hakları içeren eğitim programlarının düzenlenmesi ile lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik fikri ve sınai haklar eğitim programları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitim ve çalışmaların, Üniversitemizin Ar-Ge çalışmalarına katkı sunması hedefleniyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/xc1i
    Önceki İçerikGeçmişten Geleceğe Yöresel Kumaşlardan Tasarım Çantalar Sergisi
    Sonraki İçerikÖğrencilerimizin ulaşım sorununa çözüm buluyoruz