Filistinli kardeşlerimizin haklı davası BAİBÜ sahnesine taşındı

    “Seni yok sayacaklar, sen daha çok var olacaksın” vurgusuyla haklı Filistin davasını sahneye taşıyan “Gün Doğmadan” oyunu, güçlü hikâyesi ve anlatımıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde buluştuğu izleyicisini derinden etkiledi.

    Üniversitemiz Öncü Kuşak Topluluğu’nca, Kongre Merkezi Bordo Salonda düzenlenen etkinlikte ilk olarak, gezmek için gidip kayboldukları Kudüs’te mazlum Filistin halkının yaşadıklarına tanık olan iki Türk gencinin hikâyesini anlatan tiyatro oyununun danışmanı Yusuf Kaplan, “Gazze’nin Şifrelerini Nasıl Okumalı?” başlığı kapsamında konferans verdi.

    Etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Milli Eğitim İl Müdürü Dr. Cemil Sarıcı, Bolu Müftüsü Hüseyin Demirtaş, akademik ve idari yönetici ve personel ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Yusuf Kaplan, konferansında özetle “Dünyanın gözü önünde barbarca ve vahşice bir katliam yapılıyor. Batı uygarlığının ne kadar ikiyüzlü olduğunu gördük. Bu katliam, Batılıların, insan hakları, özgürlükler, demokrasi, hukukun üstünlüğü gibi söylemlerinin boşa çıkmasına yol açtı. Batı uygarlığı, ahlâken ve felsefi olarak Gazze’de gömüldü. Dünyada hiçbir ülkenin bu katliamı durdurmak için kılı kıpırdamıyor. Gazze’nin bize gösterdiği en önemli şifre, ne kadar acımasız olursa olsun yeryüzünde zulme, yalnızca ve yalnızca Müslümanlar direnebilir. Yeryüzünün yüz akı Müslümanlardır. Gazze’deki direniş bunu göstermiştir bize. Dolayısıyla Gazze, sadece Filistinlilerin değil Müslümanların ve insanlığın haysiyetini korumuştur. Filistin bizim neyimize diyen insanlar var. Zihnimizi temizlememiz lazım. Filistin sensin. Sen de Filistin’sin. Filistin, bu topraklardan bağımsız bir yer değil. Gazze’de insanlar şehadete düğüne koşar gibi gidiyorlar. Türkiye; dünyanın ruhudur, mazlumların umududur, zorbaların kabusudur.” değerlendirmesinde bulundu.

    Filistinli Hasan’ın hikâyesi izleyiciyi duygulandırdı

    Konferansın ardından Yusuf Engin Gezer’in yazıp yönettiği, Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Arıtemiz ve Metin Benli’nin rol aldığı Gün Doğmadan adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Turistik bir gezi için gittikleri Kudüs’te kaybolup, eğitimini Türkiye’de tamamlayan Sadi ve tüm ailesi gözlerinin önünde şehit düşen Hasan’la tanışan ve Mescid-i Aksa’nın gerçek hikâyesini öğrenen Ömer ve Kenan’ın uyanışını anlatan oyun, zaman zaman güldürüp çoğu zaman gözyaşlarına boğduğu izleyiciden tam not aldı.

    Tiyatro oyununun sonunda, oyunun danışmanı Yusuf Kaplan’a Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından hediye takdim edildi. Yönetmenliğini Yusuf Engin Gezer, müziklerini Yücel Arzen ve konseptini Mine İzgi’nin hazırladığı tiyatronun oyuncuları Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Arıtemiz ve Metin Benli’ye, Rektör Alişarlı ve protokol üyeleri tarafından hediye takdiminde bulunuldu. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/cpy2
    Önceki İçerikÖğrencilerimizin ulaşım sorununa çözüm buluyoruz
    Sonraki İçerikYusuf Kaplan ve tiyatro ekibinden Rektör Alişarlı’ya ziyaret