Mengen Kampüsünde Türk Mutfağı Haftası

    Cumhurbaşkanlığımız himayesinde, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordine ettiği, 21 – 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında; Üniversitemiz Mengen Kampüsünde program düzenlendi.

    Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Bolu protokolü ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mengen Kampüsü’nün ev sahipliğini yaptığı Türk Mutfağı Haftasına; Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Gerede Aşçılık Lisesi, Yeniçağa Aşçılık Lisesi, Mengen Aşçılık Lisesi ve Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırladığı yemekler sunuldu. Ayrıca Türkî Cumhuriyetlerden gelerek Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde okuyan öğrencilerin hazırladıkları yiyecekler de protokole ikram edildi.

    Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından yapılan folklor gösterisi akabinde stantların gezilmesi ve Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfak Sanatları öğrencilerinin ve hocalarının hazırladığı protokol yemeği ile son buldu.

     

     

     

     

    Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/pcp8
    Önceki İçerikYasadışı madde kullanımı ve yol açtığı ruhsal sorunlar anlatıldı
    Sonraki İçerikÜniversitemizde Ömer Osman Erendoruk Belgeseli