Uluslararası öğrencilerimiz ata topraklarımızı tiyatro sahnesine taşıdı

Üniversitemizde öğrenim gören Kazakistanlı öğrencilerimizin hazırlayıp oynadığı ve eski Türklerin gelenek ve yaşam biçimlerini konu alan Ata Topraktan Bolu’ya “Sak Dala” (Eski Toprak) müzikli tiyatro gösterisi büyük beğeniyle izlendi.

Rektörlüğümüz himayesinde Türk Kızılay Bolu Şubesi ve TÖMER’in düzenlediği tiyatro etkinliği, Kongre Merkezi Bordo Salonda sahnelendi. Etkinliğe; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Türk Kızılay ve Genç Kızılay yönetici ve personeli, akademik ve idari yönetici ve personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Genç Kızılay Bolu Başkanı Tunahan Erdoğdu, bu akşam sergilenecek tiyatro gösterisi ile Kıpçaklardan günümüze uzanan tarihi şenliği sahneye taşımanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Öz Türkçede Sak Dala, günümüzde Kıpçaklar olarak adlandırılan eski Türklerde örf, adet ve yaşam şeklini konu edinen oyunu sizlerle buluşturuyoruz.” dedi. Başta Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere uluslararası öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Genç Kızılay Genel Başkanı Ömer Faruk Çalışkan da yaptığı konuşmada, “Türk Kızılay, yalnızca kendi milletinin dertlerini dert edinen değil, gözünün görüp görmediği bütün mazlum coğrafyalarda zulüm altında ezilen bütün ihtiyaç sahiplerine uzanmayı kendisine görev edinmiştir. Bizler de atalarımızdan kalan bu görev bilincini bir miras olarak kabul ettik ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geldiğimiz ve geleceğimiz yeri bizlere anlatmayı amaçlayan bu tür çalışmaların, şüphesiz ki geleceğimizin şekillenmesinde önemli rolleri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kazakistanlı öğrencilerimizin hazırlayıp oynadığı Ata Topraktan Bolu’ya Sak Dala (Eski Toprak) müzikli tiyatro gösterisi sahnelendi. Büyük beğeniyle izlenen gösterinin sonunda oyunun yönetici ve oyuncularına hediye takdimi yapıldı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/wpsh
    Önceki İçerikMefkûre Topluluğu’ndan Prof. Dr. Raşit Küçük paneli