THE WUR 2024’te sıralandığımız alan sayısı arttı

Dünyanın saygın derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) WUR 2023 listesinde 4 alanda sıralamaya giren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, THE WUR 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında 5 alanda sıralamaya girmeyi başardı.

Eğitim alanında 601+ bandında yer alan Üniversitemiz, Türkiye’den bu alanda sıralamaya girmeyi başaran 29 üniversite arasında yer aldı.

THE WUR 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamalarında bu yıl, 108 ülke ve bölgeden 1904 uluslararası üniversite sıralandı. Üniversiteler; eğitim, araştırma, araştırma etkisini gösteren atıflar, uluslararası görünürlük ve endüstriyel girdiler olmak üzere 5 kategoride değerlendirildi.

THE WUR 2024 sonuçlarına göre Üniversitemiz; Eğitim alanında 601+, Klinik ve Sağlık ile Yaşam Bilimleri alanlarında 801-1000 ve Fizik Bilimleri alanında 1001+ bandında yer aldı. İlk kez sıralandığı Mühendislik alanında ise 801-1000 bandına yerleşmeyi başardı.

Rektör Alişarlı’dan akademisyenlerimize tebrik

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, uluslararası üniversiteleri sıralayan dünyaca tanınan yetkin derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2024 sıralamasında, bilimsel çalışmaları ve projeleri ile üniversitemizi bir kez daha dünya üniversiteleri arasına taşıyan kıymetli akademisyenlerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/99c8
    Önceki İçerikTaziye Mesajı (Murat TOSUNOĞLU’nun Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikDeneme erişimi: Legaling Hukuk Terimleri Veri Tabanı