Rektör Alişarlı, TÜBA çalıştayına katıldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu’nca Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde ‘Deprem, Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı’ gerçekleştirildi. Çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı da katıldı.

Çalıştay; deprem riskine karşı toplumun bilinç düzeyinin artırılması ve afetlere karşı hazırlıklı olunması, deprem riski altındaki yapıların ve alanların, modern ve dayanıklı şehircilik anlayışla yeniden yapılandırılması ve ekolojik dengeyi koruyarak, enerji verimliliği ile çevre dostu uygulamaların kentsel dönüşüm projelerine entegre edilmesi amacıyla düzenlendi.

Çalıştaya; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, akademisyenler, il müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çalıştay kapsamında ‘Deprem Gerçeği’, ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Etkileri’ ve ‘Sürdürülebilirlik ve Uygulamalar’ başlıklı üç oturum gerçekleştirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası’ndan akademisyen ve uzmanlar sunum yaptı.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/dno8
    Önceki İçerikKampüs Karşılama Festivali tüm hızıyla sürüyor
    Sonraki İçerikBAİBÜ Araştırma ve Geliştirme Vakfı Yayın Teşvik Başvuruları Başlamıştır