Page 28 - PDO_13_Sayi
P. 28
Bundan önce yine aynı ekiple gerçekleştiridi- 107O377) Türkiye’nin değişik bölgelerinden izo-
ğimiz ve mevcut TÜBİTAK 1001 projesinin de le edilmiş endojen şarap mayalarının teknolojik
temellerinin atıldığı son proje 119O164 nolu TÜ- özellikleri belirlendi ve moleküler tanısı gerçek-
BİTAK 1002 projesi oldu. Bu projede mayaların leştirildi.
tanısında kullanılan MALDI TOF MS Biyotyper • Ankara Üniversitesi tarafından 2007-2008 yıl-
sistemi ve iPBS markör sistemleri karşılaştırıla- ları arasında yürütülen bir projede (Proje No:
rak, markör yöntemlerinin gıda kaynaklı maya- 107O607) üzüm cibresinin antimikrobiyel ve an-
lara uygulanabilirliğini araştırıldı. Bu projenin tioksidan özellikleri araştırıldı.
çıktıları International Journal of Food Microbi- • Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölü-
ology adlı dergide yayınladı. Bu projeden elde mü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı BOYACI
ettiğimiz sonuçlar ve edindiğimiz bilgi birikimi tarafından yürütülen Türkiye-Tunus ortaklığın-
ile mevcut 1001 projesini hazırladık.
da 2015-2018 yılları arasından gerçekleştirilen
Araştırmacı ve danışman olarak görev yaptığım pro- bir PHAGOTHERAPY projesinde (Turkey-Tu-
jeler ise: nisia Joint Project. TÜBİTAK-MHESR Proje No:
114Z680) proje danışmanı olarak görev yaptım.
• Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve
Süleyman Demirel Üniversitesinden araştırmacı- Proje kapsamında bitkisel biyoaktif materyallerin
larla birlikte 2004-2008 yılları arasında gerçek- enkapsülasyonu, antimikrobiyal etkileri ve bakte-
leştirdiğimiz projede (Proje No: 105O158) mik- riyofajlarla birlikte kullanımının patojen inhibis-
robiyal selüloz üretiminde kullanılan bakterileri yondaki sinerjitik etkileri araştırıldı.
izole ederek, mikrobiyel selülozun gıda sanayinde • KOSGEB-ARGE İnovasayon programı kapsa-
kullanım olanaklarını araştırdık. mında 2015-2017 yılları arasında gerçekleşti-
rilen ve İkizler Süt Ürünleri Ltd. Şti. tarfından
• Ankara Üniversitesi tarafından 2007-2009 yıl-
ları arasında yürütülen bir projede (Proje No: yürütülen projede (KOSGEB-ARGE Inovasyon
28 PDO E-BÜLTEN (13. SAYI) - ŞUBAT 2022