Page 28 - PDO_13_Sayi
P. 28

Bundan  önce  yine  aynı  ekiple  gerçekleştiridi-  107O377) Türkiye’nin değişik bölgelerinden izo-
                 ğimiz ve  mevcut TÜBİTAK  1001  projesinin  de     le  edilmiş  endojen  şarap mayalarının  teknolojik
                 temellerinin atıldığı son proje 119O164 nolu TÜ-   özellikleri  belirlendi ve moleküler  tanısı  gerçek-
                 BİTAK 1002 projesi oldu. Bu projede mayaların      leştirildi.
                 tanısında kullanılan MALDI TOF MS Biyotyper     •   Ankara Üniversitesi tarafından 2007-2008 yıl-
                 sistemi ve iPBS markör sistemleri karşılaştırıla-  ları  arasında  yürütülen  bir  projede  (Proje  No:
                 rak, markör yöntemlerinin gıda kaynaklı maya-      107O607) üzüm cibresinin antimikrobiyel ve an-
                 lara  uygulanabilirliğini  araştırıldı.  Bu  projenin   tioksidan özellikleri araştırıldı.
                 çıktıları International Journal of Food Microbi-  •   Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölü-
                 ology  adlı  dergide yayınladı.  Bu  projeden  elde   mü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı BOYACI
                 ettiğimiz sonuçlar ve edindiğimiz bilgi birikimi   tarafından yürütülen Türkiye-Tunus ortaklığın-
                 ile mevcut 1001 projesini hazırladık.
                                                                    da  2015-2018 yılları  arasından  gerçekleştirilen
                 Araştırmacı ve danışman olarak görev yaptığım pro-  bir  PHAGOTHERAPY  projesinde  (Turkey-Tu-
                 jeler ise:                                         nisia Joint Project. TÜBİTAK-MHESR Proje No:
                                                                    114Z680) proje danışmanı olarak görev yaptım.
                 •   Ankara  Üniversitesi,  Hacettepe  Üniversitesi  ve
                    Süleyman Demirel Üniversitesinden araştırmacı-  Proje kapsamında bitkisel biyoaktif materyallerin
                    larla birlikte 2004-2008 yılları arasında gerçek-  enkapsülasyonu, antimikrobiyal etkileri ve bakte-
                    leştirdiğimiz projede  (Proje  No:  105O158)  mik-  riyofajlarla birlikte kullanımının patojen inhibis-
                    robiyal selüloz üretiminde kullanılan bakterileri   yondaki sinerjitik etkileri araştırıldı.
                    izole ederek, mikrobiyel selülozun gıda sanayinde   •   KOSGEB-ARGE  İnovasayon  programı  kapsa-
                    kullanım olanaklarını araştırdık.               mında  2015-2017  yılları  arasında  gerçekleşti-
                                                                    rilen ve İkizler Süt Ürünleri Ltd. Şti. tarfından
                 •    Ankara Üniversitesi tarafından 2007-2009 yıl-
                    ları  arasında  yürütülen  bir  projede  (Proje  No:   yürütülen  projede  (KOSGEB-ARGE  Inovasyon


           28  PDO E-BÜLTEN (13. SAYI) - ŞUBAT 2022
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33