Uluslararası İletişim Günleri, Türkiye Yüzyılı vizyonunda gelenekselleşecek

Üniversitemiz İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası İletişim Günleri 2024 Dijital Dönüşüm ve Yeni Medya Sempozyumu (BAİBÜİLEF-İG 2024) sona erdi. Alanında uzman ulusal ve uluslararası araştırmacı ve akademisyenlerin sunum yaptığı sempozyum, bilim dünyasında iş birliklerinin kurulmasına, ortak ve yenilikçi çalışmalar yapılmasına katkı sundu. Cumhuriyetimizin 101’inci yılına özel başlatılan Uluslararası İletişim Günleri’nin, Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Üç gün süren sempozyum, Kongre Merkezi Bordo ve Yeşil salonlar ile İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Sempozyum kapsamında ilk gün İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özsoy ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ekin Kadir Selçuk’un moderatörlüğünde iki ayrı panel yapıldı.

Sempozyumun ikinci gününde Öğr. Gör. Bahar Akbulak “Tasarım”, Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başyiğit “Dijital Hegemonya” ve “Yapay Zeka, ChatGPT, Dijital Bağımlılık”, Doç. Dr. Fatma Akar “Dijital Dönüşüm”, Prof. Dr. Emre Tandırlı “Yeni Medya ve Sinema” ve “Dezenformasyon ve Hakikat Mücadelesi”, Doç. Dr. Ahmet Tuncay Erdem “Yeni Medya ve Toplum”, Prof. Dr. Selami Özsoy “Yeni Medya ve Gazetecilik” başlıklarında düzenlenen oturumların başkanlığını yaptı.

Sempozyumun son günü, “Dijital Dönüşüm, Tasarım, Yeni Medya ve Sinema”, “Dijital Dönüşüm, Tasarım, Yeni Medya ve Gazetecilik”, “Yeni Medya, Dezenformasyon ve Dijital Bağımlılık” ve “Yeni Medya, Toplum, Eğitim, Etik ve Hukuk” başlıklarında gün boyu çevrim içi oturumlar gerçekleştirildi. Sempozyumun özet bildiri kitapçığı ve tam metin bildiri kitabının hazırlık çalışmaları devam ediyor.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/f5ks
    Önceki İçerikYabancı Diller Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni / Davetiye
    Sonraki İçerikGerede Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni / Davetiye