Personele afet ve acil durum eğitimi veriliyor

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü ile Sivil Savunma Biriminin “Sivil Savunma ile Afet ve Acil Durumlar” teması kapsamında düzenlediği eğitim programının ikinci aşaması başladı.

Akademik ve idari personelin kendi alanlarında görev ve sorumluluklarını öğreneceği branş derslerinden oluşan ikinci aşama, 4-7 Haziran 2024 tarihleri arasında Kongre Merkezi Yeşil Salonda yapılacak.

4 günlük eğitim programı kapsamında başta Üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere AFAD, Kızılay Bolu ve Düzce şubeleri, Bolu Belediyesi, JAK Tim Komutanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelince; “Acil Durumlar Sonrası Görülen Psikolojik Tepkiler ve Baş Etme Yöntemleri”, “Savaş ve Seferberlik-Sivil Savunma-KBRN”,  “AFAD Gönüllüsü Olmak ve Afet Gönüllüsü”, “Yapısal ve Yapısal Olmayan Riskler, Alınacak Önlemler, Tehlike ve Risk Analizi, Afet Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları, Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)”, “Bina Yangın Güvenliği, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” , “İlk Yardım ve Acil Müdahale”, “Üniversitemiz Sivil Savunma Servisleri Tanıtımı, Teşkili, Görev ve Sorumlulukları”, “Arama Kurtarma Çalışmaları, Bina Tahliyesi, Toplanma Alanları”, “Yangın (Cihazlar, Kullanım Şekilleri, Yangın Çeşitleri ve Müdahale Yöntemleri, Büyük Yangınlar ve Orman Yangınları)”,  “Arama ve Kurtarma Çalışmalarında STK’ların Önemi”, “Afet Haberleşme ve Afet İkram Aracı Tanıtımı, Afet Malzemeleri Tanıtımı”,  “Arama Kurtarma, Kayıp Bulma ve Malzeme Tanıtımı”, “Türkiye’nin Deprem Gerçeği ve Depremlerle Beraber Yaşamayı Öğrenmek”, “Psikolojik İlk Yardım”, “Yangın, Yangın Ekipleri Eğitimi”  ve “Psikososyal Destek” başlıklarında eğitim verilecek.

Eğitimin birinci aşaması, 28-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/cx5f
    Önceki İçerikProf. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi’ni 1 ayda 50 bini aşkın kişi kullandı
    Sonraki İçerikMimarlık Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ali Ateş atandı