Morfoloji Ek Hizmet Binası ve Hukuk Fakültesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 2023 – 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni etkinlikleri çerçevesinde BAİBÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Ek Hizmet Binası’nın ve BAİBÜ Hukuk Fakültesi’nin açılışları gerçekleştirildi.

Açılış törenlerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Ak Sakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu önceki dönem Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu ve Üniversitemiz protokolü ile akademik – idari personel ve öğrenciler katıldı.

Morfoloji Ek Hizmet Binasının açılış töreninde söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Üniversitemizin kurucusu Merhum İzzet Baysal’ın tıp fakültesi morfoloji binası ve hastanesinin bağışçısı olduğunu ifade eden Alişarlı, hukuk fakültesinin ise Merhum İzzet Baysal’ın vasiyeti olduğunu belirtti. Merhum İzzet Baysal’ın vasiyetinin Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı Binali Yıldırım ve Bolu milletvekillerinin desteği ile gerçekleştirildiğini dile getiren Alişarlı, hukuk fakültesinin temelini Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı Binali Yıldırım ile birlikte atıldığını vurgulayarak Merhum İzzet Baysal’ı hayır, minnet ve şükranla yad ederek sözlerini noktaladı.

Alişarlı’nın ardından konuşan Türkiye Cumhuriyeti’nin Son BaşbakanıBinali Yıldırım katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı. Üniversitemizin vatandaşla devletin el ele vererek meydana getirdiği bir üniversite olması nedeniyle çok özel olduğunu ifade eden Yıldırım, Merhum İzzet Baysal’a Allah’tan rahmet diledi. Üniversitemize katkıda bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür eden Yıldırım, Üniversitemizin kaliteli akademik – idari personeli ve öğrencileriyle adından söz ettirdiğini vurgulayarak morfoloji ek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Kurdele kesiminin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanıve Türk Devletleri Teşkilatı Ak Sakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım açılışını yaptığı morfoloji ek hizmet binasını gezdi.

Hukuk Fakültesi’nin açılışı

Hukuk Fakültesi’nin açılışı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Son Başbakanı ve Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Sayın Binali Yıldırım, 2019 yılında temelini attığı Hukuk Fakültesi’nin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılışın ardından Sayın Binali Yıldırım, Hukuk Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek, ulusal ve uluslararası hukuk kavramı hakkında ilk dersi verdi. Tüm insanlığı utandıran İsrail zulmü ve Filistin’in hakları çerçevesinde hak, hukuk, adalet, özgürlük ve bağımsızlık kavramlarını değerlendiren Binali Yıldırım, ülkemizin güçlü olması gerektiğini, yerli ve milli kaynaklarımızı sonuna kadar geliştirme mecburiyetinde olduğumuzu söyledi.

Hem geçmişimizin hem geleceğimizin bu bölgede olması nedeniyle, Filistin’in haklı davasının Türkiye’yi de ilgilendirdiğine dikkat çeken Binali Yıldırım, Karabağ’ın tarihsel sürecini hatırlatarak, “Sonunda Türkiye’nin de desteğiyle Azerbaycan kendi göbeğini kesti ve o bölgeyi işgalcilerden temizledi. Baştan beri söyledikleri ‘Karabağ, Azerbaycan’dır.’ gerçeği, kuvveden fiile dönüşmüş oldu. Türkiye güçlü olmasa, Azerbaycan bu gücü arkasında hissetmese bu mümkün olabilir miydi? Elbette olamazdı. Onun için ülkemize ve milletimize yönelik her türlü bölgesel, küresel oyunlara karşı uyanık olacağız, birbirimizle kenetleneceğiz. Düşüncelerimiz, renklerimiz farklı olabilir ama unutmayalım, gözlerimizden süzülen yaşların rengi aynıdır.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Sayın Binali Yıldırım’a hediye takdiminde bulundu.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/iba1
    Önceki İçerikTarihi Süreçte Türklerin Medeniyet Tasavvuru ve Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı Vizyonu Konferansı
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı, Sayın Binali Yıldırım’ı makamında ağırladı